Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene resmi internet sitesi aracılığı ile hazırlamış olduğu bildirleri ve kılavuzları kamuoyuna ilan etmektedir. Bu seneye ait olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzu kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak ÖSYM tarafından yeni bir duyuru yapıldı ve 20174 ÖSYS kılavuzunun güncellendiği belirtildi. Peki kılavuzda ne gibi değişiklikler yapıldı? Yeni kılavuzda ne var? ÖSYM hangi adayların dikkat etmesi gerektiğini duyurdu.

ÖSYM Duyuru Yaptı

2017 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sistem kılavuzunun güncellenmesi ile ÖSYM duyuru yaptı ve yeni kılavuzu güncelleyerek kamuoyuna duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2017 yılı ÖSYS kılavuzunun güncellenmesi ile Milli Savunma Üniversitesi, Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu'nda eğitim görmek isteyen adayların dikkatine yazısı kullanıldı.

Bilindiği gibi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi kılavuzunda hangi sınavın hangi günde yapılacağı, sınav ücretlerinin ne zaman yatırılacağı sınava öğrencilerin ne zaman girebileceği ne zaman giremeyeceği sınavda yasak olan davranışlar sınavdan ne zaman çıkılacağı ve çıkılmayacağı vb. gibi konularda pek çok yönetmelik ile alakalı bilgiler bulunmaktadır.

ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre Milli Savunma Üniversitesi, Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu girmeyi düşünün öğrenciler kılavuzda nelerin değiştiğini öğrenmek istiyorlarsa aşağıda ki link aracılığı ile yeni kılavuza ulaşabilirler.
 
2017 ÖSYS Kılavuzu İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim