Milyonlarca öğrencinin heyecan içerisinde beklediği 2015 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? 2015 KYK yurt başvuru sonuçları nereden sorgulanır? 2015 KYK yurt başvuruları nereden yapılacak? 2015 KYK yurt kaydı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...


Bu sene 17 Ağustos 2015 tarihinde son bulan KYK yurt başvuru işlemlerinin ardından şimdi de önümüzdeki tarihlerde, KYK burs ve kredi başvuruları başlayacaktır. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun koordine etmiş olduğu yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin yakın tarihte sonuçlanacağı tahmin edilmektedir. Bu durumda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelen bilgiye göre, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren, asil olarak KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrencilerin, yurtlara kayıt işlemleri başlayacaktır.

KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan yükseköğrenim öğrencileri, yurt başvuru işlemlerini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun web sitesi olan https://kyknet.gsb.gov.trinternet adresi üzerinden yapmışlardır. Daha sonrasında, KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini de yine internet üzerinden online olarak, https://kyknet.gsb.gov.trweb sitesi aracılığı ile yapabileceklerdir. Fakat yurt kayıtlarını internet üzerinden yapmayı tercih etmeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini, kalmaya hak kazandıkları yurda bizzat giderek de yapabileceklerdir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresi olan https://kyknet.gsb.gov.tr/internet sitesi üzerinde bulunan duyuruları takip ederek, yurt kayıt tarihleri ile ilgili daha güncel bilgiler elde edebilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından koordine edilen, burs ve kredi başvuruları, KYK yurt kayıt işlemlerinin bitmesinin ardından başlayacaktır. Yine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yapmış olduğu bir açıklamaya göre, yurt ve kredi başvuruları, internet üzerinden online olarak yapılabilecektir. İnternet üzerinden burs ve kredi başvuru işlemlerini ise, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet sitesi olan http://yurtkur.gsb.gov.tr/sanal web adresine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan bir açıklamaya göre, bu sene burs ve kredi başvurusu yapıp, daha sonrasında burs ya da kredi kazanan öğrenciler, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içinde, yani Ocak 2016 tarihinden itibaren, burs ve kredilerini almaya başlayacaklardır.

KYK Burs İmkanından Yararlanabilecek Olan Öğrenciler:

KYK burs başvurusu yapabilme hakkı olan öğrencileri aşağıda olduğu gibi sıralayabiliriz;

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak),

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

Ayrıca, burs alan öğrencilere öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrencilere ise burs verilmesi gibi bir durum bulunmamaktadır. Çünkü bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alma hakkına sahip değildir.

KYK Burs İmkanından Yararlanamayacak Olan Öğrenciler:

KYK burs başvurusu yapamayacak, yapsalar bile başvurusu geçersiz sayılacak olan öğrencileri, aşağıda olduğu gibi sıralayabiliriz;

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

Yabancı uyruklu öğrenciler,

Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

Ek süre öğrenim gören yani artık yıl öğrencileri,

Yüksek lisans öğrencisi olup, hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler,

Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

 

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

 

2015 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı?

Editör: TE Bilisim