Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün uzaktan eğitimlerin 31 Mayıs tarihine kadar uzatılma kararını açıkladı. Bu kararın ardından en çok merak edilen konuların başında LGS sınavı ertelenecek mi geldi. Bu konudaki soruya da Bakanlar Kurulu Toplantısını işaret etti. 18 mart öğretmen ataması yapılan adayların kararnameleri ne zaman gönderileceğine dair Personel genel Müdür Hamza Aydoğdu bir açıklama yaptı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI;

Bilindiği gibi 18 Mart 2020 tarihinde gerçekleşen atama sonucunda 20 Bin Eğitim Fakültesinden mezun olmuş yada formasyon eğitimi alan adaylar KPSS sınavlarına göre girdikleri mülakat sınavını başarılı olmaları ardından atamaları gerçekleştirildi. Atama kararnamesi gönderilmesi ile göreve başlayacaklar. Bu adaylar mevcut işlerinden çıkmak zorunda olduklarını ve kararname yayımlanmadığı için herhangi bir sosyal güvenceleri olmadığını, herhangi bir gelirleri de olmadığını bir an önce atanarak görev yapmak istediklerini ifade etmekteler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında mevcut durumda okulların kapalı olmasından dolayı olağan üstü durumların düzelmesini beklediklerini ifade etmişti.

Personel Genel Müdür Hamza Aydoğdu açıklamasında Bakanımız bu konuyu 3 tv programında değindi. Atamalar yapılırken bu kriz ön görülmediğini ve virüsün yenilmesinden ve okulların açılmasından sonra kararnamelerin okullara gönderileceği ifade edildi.

ROTASYON GELİYOR!

MEB Genel Müdürü Aydoğdu Rize İl Müdürlüğünü düzenlediği telekonferans üzerinden bir toplantıya katıldı. Burada gelen soruları da cevaplandırarak, gündeme dair pek çok konudaki konulara değindi Bunlardan bir tanesi öğretmenlerin rotasyonları oldu. Şube müdürlerine rotasyon olacağı kesinleşti. Şuandaki mevcut yönetmelik çerçevesinde rotasyon uygulanacak. Okullarda Müdür başyardımcılığı kadrolarının devam edeceği ifade edildi. 18 Mart öğretmen adaylarını beklediği soruya ilişkinde bir açıklama yapıldı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim