13 Eylül 2020 tarihi itibari ile uzaktan eğitim veren üniversitelerin sayısı 17 olarak açıklandı. Türkiye genelinde koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından açıklanan tavsiye kararında Üniversitelerin dersleri uzaktan eğitim ile devam edebilecekleri kararlaştırıldı. Bu kapsamda; Pek çok Üniversite yeni kayıt yaptıracak öğrencilerine açıklamalar yaptı. Bazı Üniversitelerde Tıp Fakültesi Eczacılık fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitimler verilecek. Pek çok üniversite bahar dönümünde eğitimeler uzaktan devam edecek. İşte o 17 Üniversitenin isimleri;

İŞTE UZAKTAN EĞİTİME GEÇEN ÜNİVERSİTELERİN TAM LİSTESİ;

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Hacattepe Üniversitesi,  Gazi Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Tunceli Munzur Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Zonguldak Üniversitesi, Bilecik Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi olmak üzere Türkiye genelindeki pek çok Fakültede eğitimler için öğrencilere açıklamalar geldi. Sağlık bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası okullarda da eğitimler için alınan kararda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

MEB OKULLARDAKİ EĞİTİM İÇİN KARAR BELLİ OLDU!

21 Eylül İLE 25 Eylül haftasında haftada bir gün yapılacak eğitimlerde ana okullar ile ilkokul birinci sınıflarda uygum eğitimleri başlayacak. Yüz yüze eğitimlerin ne zaman yapılacağı okullar tarafından açıklanacak. Okulların yapısı müsait olması halinde ise öğrencilere gruplara ayrılacaklar. Öğrenci velilerin isteğine bağlı olarak isteğe bağlı eğitim süreci devam edecek. Ana sınıflarda etkinlikler 30 dakikalık şeklinde olacak ve 5 ders işlenecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim