Meb Bakanı Ziya Selçuk 20 Bin Öğretmen alımı açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklamalrı yaptı. A Haber televizyona katılan Bakan Ziya Selçuk geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulunda alınan kararla ilgili açıklamalar yaptı. 20 bin öğretmen alımı açıklaması yaptı. 1 haziranda okullar açılacak mı? kademeli bir eğitim mi olacak işte açıklamalardan satır başlıkları..

20 BİN  ÖĞRETMEN ALIMI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuda daha önce yapılan açıklamalarımız var. Okullar açık değilken fiilen ve fiziken bir imkansızlığımız var. Okullar açıldığında atamalarını gerçekleştireceğiz. Herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak.

1 HAZİRANDA OKULLAR AÇILACAK MI?

1 Haziran’da Okullar Açılacak mı?  31 Mayıs tarihinde uzaktan eğitimlere verilen aranın ardından 1 Haziran tarihinde okulların açılması durumunda senaryolarımız hazır fakat okullar 1 Haziranda açılacak diye bir ifademiz yok. Dinamik bir sürecimiz var. Bilim Kurulunun ortaya koyduğu tablo ile ortaya çıkacak sonuçlara göre farklı senaryolar hazırladık denildi. Bazı sınıfların kademeli olarak başlaması ile ilgi bir çalışmanın var olduğu ifade edildi.  Sınıfların ikiye bölünmesi ile ilgili bir senaryonun var olduğu ifade edildi.

Okullar açılırsa sosyal mesafe nasıl olacak? Bakan Selçuk; "Sağlıklı ve rahat olabilecekleri durumları tercih edeceğiz. Şartların iyileşmesine dikkat edip buna gire bir tedbir alacağız" denildi.

Editör: TE Bilisim