Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla devlet eliyle gerçekleştirilen projeler arka arkaya sunulmaya devam ediliyor. Her geçen gün yenilenen ve daha fazla üreticiyi düşünen yöndeki projelerden birisi daha açıklandı. Açıklanan projeyle beraber zeytin yetiştiricilerinin yüzü gülecek. Bakan Pakdemirli tarafından açıklanan proje kapsamında zeytinyağından sonra da tane tane her zeytin prim halinde üreticiye geri dönecek.

Zeytin Yetiştiricisine Prim Ücreti Ne Kadar?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilk defa yaptığı açıklamayla herkesin ilgisini çekmeyi başardı. Pakdemirli, yaptığı açıklamada tane zeytine prim vereceğini belirtti. Bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini söyleyerek tam ve kesin olarak şartların belli olmadığını söyledi. Ancak prim desteğinin kesinlikle verileceğini bu yüzden zeytin üreticilerinin sevinebileceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamasını yaparken zeytinyağı üretimine prim desteği verdiklerini hatırlattı. Bu hatırlatmanın ardından Pakdemirli, tane zeytine de prim verileceğinin müjdesini vermedi. Prim ücreti hakkında net bir bilgi vermese de; 10 ile 15 kuruş arasında bir karara bağlanacağını da söylemeyi ihmal etmedi. Zeytin üreticileri sabırsızlıkla haberin devamını gelmesini bekliyorlar.

Editör: TE Bilisim