Garanti meslek, iş olanağı yüksek meslekler demektir. Bu mesleklerden bazıları yeni iken bazıları ise eskilere dayanır. Garanti meslekleri sizin için derledik.

Garanti Meslekler

Yazılım Mühendisliği: Yazılım mühendisliği, yeni mesleklerden biridir. Adından da anlaşılacağı üzere yazılımlarla ilgilenir. Site kullanıcılarının ihtiyaçlarını gidermek için kodlama ve tasarım yapar. Yazılım geliştirir. Bunları yaparken de programlama dili kullanır.

Maaşları oldukça yüksektir. Ülkemizde bazı üniversitelerde bölümleri vardır. Genellikle İngilizce eğitim görülür. Mezun olduktan sonra yurt dışında çalışma imkânı vardır.

İstatikçi: Uzun zamandır popüler meslekler arasında bulunmaktadır. Büyük şirketlerin vazgeçilmez çalışanlarından biridir. Ekonomik, toplumsal, bilimsel ve kültürel olayları bir araya getirerek yorumlamalar yapar ve bunu sayısal bir şekilde ifade eder. İstatistik terimlerden yararlanır. Bunları iyi ve anlaşılır bir şekilde sunar.

Belli bir konuları yoktur. Her konuda hesap yapabilirler. İsteğe göre ankette hazırlayabilirler. İyi bir matematik bilgileri vardır. Bir gruba ya da kişiye eğitim verebilir. Tablo oluşturarak arşivleyebilir. Maaşları yüksektir. Matematik Mühendisliği okumak gerekir.

Doktor: Kutsal meslekler arasında girdiği değerini hiç yitirmeyen meslekler arasındadır. Mezun olduktan sonra iş bulma sorunu yaşayamaz. Maaşları çok yüksektir. İnsanların sağlıklarına kavuşmasını ve korumasını sağlar. Gerektiğinde cerrahi müdahale yapabilir.

Eğitimleri en az 6 yıldır. Kendi içerisinde birçok bölüme ayrılır. Mezun olduktan sonra aile hekimliği yapılabileceği gibi sınavlara girerek uzman cerrahta olunabilir.

Bunları dışında daha birçok meslekte sayılabilir. Ancak ülkenin ekonomik durumu göz önüne alındığında popüler mesleklerin çoğu garantisini yitirmiştir. Bu mesleklere örnek olarak inşaat mühendisliği ve diş hekimliği örnek verilebilir. İnşaat firmaları ekonomik sorunlardan dolayı yurt dışına yönelmiştir. Diş hekimleri ise atanamamaktadır. Yukarıdaki meslekler ise her ne olursa olsun etkilenmemiştir.

Editör: TE Bilisim