Günümüzde gerek iş başvurularında gerek ise farklı amaçlar doğrultusunda resmi ya da özel kurumlar tarafından talep edilen belgeler arasında nüfus cüzdanı örneği yer almaktadır. Bunun yanı sıra son zamanlarda firma ya da kurumların talep ettiği belgelerden biri de vukuatlı nüfus kayıt örneği olup bu örnek birey dahil bireyin tüm ailesinin bilgilerini gösteren bir belge olarak bilinmektedir. Genellikle güvenlik araştırması ya da yeni iş başvurularında kurumların talep ettiği belgelerden biri olarak yer almaktadır. Bireyler bu belgeyi e-devlet üzerinden kolaylıkla edinebilmekte olup detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Alma

E-devletin kullanıma açılması ile birlikte birçok kamu kurumundan temin edilecek belge ve diğer işlemlere erişim de oldukça kolay olmakla birlikte kolaylığın sağlandığı işlemlerden biri de vukuatlı nüfus kayıt örneğinin sistemden temin edilmesidir. Bireyler bu belgeyi online olarak temin etmek için öncelikle https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden T.C. kimlik no ve e-devlet şifreleri ile giriş yaparak erişmelidir. Ardından bireyler yukarıda yer alan arama sekmesine Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama yazıp çıkan sayfadan vukuatlı belge seçeneğini işaretlemelidir.

Seçenek işaretlendikten sonra sorgula tuşuna basılarak devam edilir. Açılan yeni sayfada aile bireyleri dahil olmak üzere çeşitli bilgileri gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği yer almakta olup yukarıda dosyayı indir ya da yazdır seçeneklerini kullanarak, belgenin çıktısını almak mümkündür.

Editör: TE Bilisim