Vodafone abonelerinin arayan numarayı öğrenmesi konusunda destek alabileceği Arayan Kim Servisi yenilendi. Daha önce Arayanı Bil adıyla hizmete sunulan servis, artık Arayan Kim Servisi olarak adlandırıldı. Vodafone aboneleri, bu servisi kullanarak arayan numaralar hakkında bilgilendirme yapmaktadır.

Vodafone Kim Bu Servisinden Nasıl Yararlanılır?

Vodafone Kim Bu servisi iptal edildiği gibi bunun yerine tüm abonelerin Arayan Kim Servisi’ni kullanması gerekmektedir.

Vodafone Arayan Kim Servisi

Kim aramış ücretsiz servisi olmadığından dolayı Vodafone Arayan Kim servisi kullanılmalıdır. İlgili servis ücretsiz olmadığından dolayı başvuru yapılmalı ve servis aktif hale getirilmelidir. Bunun için ayda 3.5 TL gibi bir ücretin ödenmesi yeterlidir. Bu sistem aktif olduğunda telefonun kapalı ya da ulaşılmayan alanda olması halinde arayan numaralar kullanıcıya mesaj ile bildirilmektedir. SMS ile yapılan bu bildirimlerde hangi numaraların kaç defa, saat kaçta aradığı detaylı olarak aktarılmaktadır. Böylece kişiler kapalı telefon açıldığında mesaj Vodafone tüm abonelerine ulaştırılmaktadır.

Telefon Kapalıyken Gelen Aramalar Gözükmüyor

Telefon kapalı olduktan sonra gelen aramaların gözükmemesi gibi hatayla karşılaştığınızda ise servis kontrolü yapmanız gerekir. Bu konuda öncelikle telefonun kapalı olduğu süreçte arayan bir numaranın olduğundan emin olunmalıdır. Bunun için deneme aramaları da yapabilirsiniz. Ardından servisi kontrol etmelisiniz. Tüm işlemlerde herhangi bir sorun bulunmuyorsa Vodafone Müşteri Hizmetleri üzerinden destek alabilirsiniz.

Vodafone Arama Asistanı iptal konusunda ise mesaj gönderilmelidir. Mesaj için ise IPTAL ARAYANKIM yazıp 8000'a SMS atılmalıdır. İlgili servis için bu şekilde sürecin ilerletilmesi yeterlidir.

Editör: TE Bilisim