Üniversite her gencin hayalinde olan bir hedeftir. Gerçekleşmesi ile birlikte bazı sorunlar meydana gelmeyi başlamaktadır. Bu sorunların belki de en ciddi olanı barınma ihtiyacıdır. Barınma ihtiyacı gerek öğrenciler için gerek aileleri için oldukça önem arz eden bir konudur. Bu konunu önemli olmasının bir sebebi de seçeneklerin olmasıdır. Öğrenciler ev ile yurt arasında tercih yapmakta zorlanmaktadır.

Bu konuda çeşitli fikirler ve görüşler öne sürülmektedir. Bu tartışmaya ailelerde katılmaktadır. Bu tartışma genel olarak Üniversitede evde mi kalmak yurtta mı? Şeklinde sorulan bir soru ile başlamaktadır. Bu iki yerin kıyaslamasını yapmak tercih anlamında kafası karışık olanlar için oldukça iyi olacaktır.

Ede Kalmanın Faydaları Ve Zararları

Üniversite okurken evde kalmamın bir takım faydaları bulunmaktadır. Bu faydaların yanında bazı zararları da bulunmaktadır.

Öncelikle faydalarına değinilecek olursa, ev hayatı daha serbest ve özgür bir hayat anlamına gelmektedir. Misafirlik anlamında arkadaş veya ailenin gelmesi ev hayatında daha kolay olacaktır. Bunun yanı sıra evde yemek yapılması durumunda daha sağlıklı beslenme imkanı olacaktır.

Ev hayatının bir takım zararları da söz konusudur. Ev hayatının özgür olması bazen bir takım zararlar getirebilmektedir. Özgürlük bazen abartılarak zarar verebilmektedir. Bunun yanı sıra arkadaşlar ile beraber ev tutulması durumunda anlaşmazlıklar meydana gelebilir.

Yurt da Kalmanın Yararları Ve Zararları

Yurtta kalmanın yararları daha ekonomik olmasıdır. Belli bir düzer içerisinde bulunması sayılacak yararlar arasındadır. Zararlarına gelecek olur isek toplu kalınan bir ortam olması münasebeti ile bazı anlaşmazlıklar meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra sürekli dışardan besleniyor olmak da gayet sağlıksız bir beslenme metodudur.

Bu iki yarar ve zarar durumları karşılaştırılarak tercih yapılmalıdır.