Uzun bir çalışma temposunun sonunda üniversiteyi kazanmak öğrenciler için oldukça mutluluk verici bir olaydır. Hele ki istenilen bölümün kazanılması durumunda bu sevinç öğrenci ve ailesi için katlanarak artmaktadır. Ülkemizde bir kişinin hayatını etkileyecek unsurlar arasında üniversite sınavları ilk sırada yer almaktadır. Bu sınavlar neticesinde büyük kazançlar sağlayan doktor veya mühendis olmakta, daha düşük geliri olan fakat toplumda yeri oldukça üst sıralarda olan bir öğretmen olmakta bu sınav aracılığı ile bizim elimize verilmiştir.

Bu sınavın önemi hayatımızı şekillendirecek kadar önemi olmasından kaynaklanan bir sınav olması sebebi iledir. Yıllarca görülen tahsil hayatı bu sınavda başarı elde etmek içindir.

Sınavı kazanmak ve Akabindeki Hayat

Bu önemli sınavın kazanılması ile yeni bir hayat kurmak için farklı bir memleketin yolunu tutmak artık icap etmektedir. Bu yeni diyarda da bir düzenin kurulması artık şarttır. Bu düzen kurulmasının en büyük olan faktörü kalacak yer problemidir. Öğrenciler kalacak yer açısından yurtları veya özel evleri tercih etmektedirler. Genel itibari ile yeni kayıt yaptıran öğrencilerin tercihi yurt üzerine olmaktadır.

Yurtlar da iki kısma ayrılmaktadır. Bunlar özel yurtlar ve devlet yurtlarıdır. Özel yurtlar kalitesine göre bir fiyat politikası içerisindedir. :u yurt modelleri devlet yurtlarından ekonomik olarak daha pahalıdır. Bu açıdan ekonomik bir sıkıntının olması durumunda yeterince konforu bulunan devlet yurtları gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Peki, bu üniversite yurtlarına başvuru nasıl, ne zaman yapılıyor?

Kayıtlar Ne Zaman yapılacak

Kayıtların ne zaman yapılacağı her yıl YÖK tarafından belirlenmektedir. 2019 yılına ait yurt kayıtlarının ne zaman yapılacağı halen açıklanmamıştır. Fakat 2018 yılı yurt başvurulanı 3-10 Eylül 2018 tarihinde başlamış olması bu sene için de aynı tarihlerde olabileceği anlamı taşımaktadır.

Editör: TE Bilisim