Gençlerin hayata atılmaları ciddi bir süreç halinde gelişmektedir. Ülkemizde yaşayan bir gencin hayata atılması için öncelikle kaliteli bir orta öğretim geçirmesi gerekmektedir. Bunun devamında iyi bir hazırlık süreci ile birlikte üniversite sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlamalıdır. Hayata atılmak için bu yeterli değildir. Kendisi ile aynı bölümü bitirmiş kişiler ile bir yarış anlamı taşıyan KPSS sınavına girerek bu aşamayı da başarı ile geçmesi sonucunda hayata atılabilir.

Aşamaların bu kadar fazla olması sebebi ile öğrenim hayatı devam eden kişiler her zaman bir sonraki aşama ile ilgili hazırlık yapmak durumundadırlar. Bu maksat ile kendilerini ileriki aşamalara hazırlamak istemektedir.. Bu çerçevede üniversite hayatı devam eden öğrencilerin sormuş oldukları üniversite okurken KPSS sınavına girilir mi? Sorusu büyük bir anlam kazanmaktadır. Bu sorunun sorulma sebebi bu önemli sınavı görmek ve hayata atılmakta bir adım önde olmak maksadı iledir.

KPSS Giriş Şartları

Sınav şartları arasında geçen ibare sınavın yapıldığı esnada mezun olmak veya sınavın geçerlilik süresi olan 2 sene içerisinde mezun olabilecek durumda olma şartı aranmaktadır. Bu şartın yerine getirilmesi durumunda sınava giriş ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Bu kuraldan yola çıkarak öğrenimi devam eden bir üniversite öğrencisinin 4. Sınıf öğrencisi olması durumun da sınava gidebilir, bu sınavdan aldığı puan neticesinde mezun olduktan sonra başvuru yapabilmektedir.

Son Sınıf Harici Sınava Giremez mi?

Bu konu ile ilgili bir açıklık getirmek gerekir ise her üniversite öğrencesi KPSS sınavına girebilmektedir. Burada bilinmesi gereken ayrıntı alınan puanın kullanılıp kullanılamamasıdır. 2 sene bu puanın geçerliliği bulunmaktadır. Yani 1. 2. ve 3. Sınıf öğrencileri 4 yıllık bir fakülte için sınava girebilirler fakat puanı kullanamazlar