Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından tutulan kredi risk raporu eskiden sadece belirli bir ücret ödemesinin bankaya ya da operatöre yapılması sonrasında öğrenilebiliyordu, ancak e-Devlet'e eklenen bir hizmet sayesinde tüketiciler ücretsiz olarak kredi notunu ve borç bilgisini öğrenme imkanına sahip oldu.

ÜCRETSİZ KREDİ NOTU SORGULAMA

Kredi notunu ücretsiz olarak öğrenmek isteyen kişilerin e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Türkiye Bankalar Birliği tarafından verilen kurum hizmetlerine tıklaması, açılan menüden de Risk Merkezi Raporu Başvurusu butonuna tıklaması gerekmektedir. Açılan sayfada yeni başvuru diyerek raporunuzun oluşturulmasını isteyebilirsiniz, raporunuz her ay 1 defa ücretsiz olarak oluşturulur ve hazır olduğunda SMS olarak telefonunuza iletilir. Bu sayede kredi notunuzu ücretsiz olarak sorgulama imkanına kavuşursunuz.

SMS ile raporunuzun hazır olduğu bilgisini aldığınızda tekrar e-Devlet'e girip Türkiye Bankalar Birliği tarafından sağlanan Risk Merkezi Raporu Başvusu bağlantısına tıklamalı, bu sefer sayfada görünen Başvuru Bilgileriniz butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu sayede kredi notu raporunuzu edinebilirsiniz. Raporu görüntülemek için SMS olarak size iletilen şifreyi girmeniz istenecektir.

Editör: TE Bilisim