Her yıl trafikte dolaşan araçların belirli bir muayeneden geçirilmesi gerekmekte olup bu muayene işlemleri TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında gerçekleşmektedir. Özellikle trafikte hem kendi hem de başları için tehlike arz eden araçlar bu sayede elenirken, diğer araçlar ise trafikte rahat bir şekilde dolanım iznine sahip olmaktadır. Bu muayene işlemleri Türkiye’nin birçok yerinde TÜVTÜRK muayene istasyonları aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Birçok araç sahibi ise yılın belirli zamanlarında son muayene tarihinden önce araçlarını bu istasyonlarda kontrol ettirmektedir.

TÜVTÜRK Randevu İşlemleri

TÜVTÜRK’ün internet sitesinde yer alan randevu sistemi aracılığı ile Türkiye’nin birçok yerindeki muayene istasyonlarından randevu alabilmektedir. Bunun için reservation.tuvturk.com.tr/web.ui/Index.aspx  adresine tıklayarak sayfaya erişim sağlanır. Ardından aracın plaka numarası, ruhsat ve seri numarası ve en son da şehir seçimi yaparak ileri tuşuna basılır. Devam tuşuna basıldıktan sonra ise araç tipi otomatik olarak belirlenir araca tıklayarak devam edilir, burada genel muayene seçeneği seçilir. Plakaya ait borç bilgileri de bu bölümde yer alır. Eğer aracın borcu var ise bu durumda muayeneye izin verilmez. Sonraki işlemde ise tarih, saat seçerek ve sonrasında ise istasyon seçimi yapılarak işlem sonlandırılır.

Randevu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Randevu sisteminden randevu almada bireylerin dikkat etmesi gerekenlerden ilki genel muayenenin yanı sıra emisyon gazı ölçümü için de son tarihten önce kontrol ettirmektir. Bunun yanı sıra muayene saatinden yaklaşık bir saat önce alanda olması gerekmektedir. Ayrıca muayene istasyonunda öncelikle resmi işlemler ve ödeme işlemlerinin önce yapılması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim