Başka bir operatöre geçiş yapmada, hattını kapatmadan ve yeni bir hat alma masrafına girmeden numara değişikliği mümkün. Türk Telekom numaralarının hat değiştirmeden yapmak isteyenler için gerekli olan adımlar şu şekildedir. Vodafone, Türkcell numarasında değişiklik yapmak isteyenler diğer haberlerimizi inceleyebilriler.

Türk Telekom Telefon Numara Değişikliği Nasıl Yapılır?

Başvuru yapmak için bir kaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yasal hat sahipleri tarafından; Türk Telekom Müşteri Hizmetler numarası olan 444 1 444'ü aramak ve buradan gerekli olan adımları takip etmektir. Arama ile uğraşmak istemeyen kullanıcılar www.turktelekom.com.tr adresine girerek online işleler menüsüne girmeleri ve buradaki talepleri oluşturmaları yeterli olmaktadır. Kullanıcılar internet veya telefon ile başvuru yapmak istemezler ise TT mağazalarına uğramaları ve buralardaki müşteri temsilcilerine başvuru yapmaları gerekli olan evrakları dolduktan sonra imzalayıp başvuru sonuçlanması beklemeleri gerekmektedir.

Değişiklik Talebi Kaç Gün Sürer?

Başvuru yapan hat sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi başvuru sonucu ne zaman sonuçlanacağıdır. Genel olarak 4 gün içinde sonuç gelmektedir. Fakat bu süre daha da kısa olabilmektedir. Yine başvuru durumlarınızı müşteri hizmetleri numarasını arayarak takip edebilirsiniz.

Numara Ne Kadar Ücrete Değişir?

Operatörlerde numara değişikliği ücreti farklılık göstermektedir. Türk Telekom’da ise faturalı hatlar için 24.99 Tl ücret alınmaktadır. Bu ücret ödemesi faturaya yansıtılarak yapılmaktadır. Eğer başvuru yaptığınız numara faturalı değil ve faturasız bir hat ise içinde tanımlı olarak 24.99 Tl bakiye olması istenilmektedir.

Editör: TE Bilisim