Türkiye’nin ilk internet alt yapı sağlayıcılarından olan TTNET, Türk Telekom’un internet hizmeti sunan kurumu olarak Türkiye’de milyonlarca eve internet sağlamaktadır. Türk Telekom’a abone olan ve internet hizmetinden yararlanmak isteyenler için farklı abonelik seçenekleri sunan TTNET, ayrıca internet üzerinden abone olma, paket seçme, borç sorgulama ve fatura ödeme gibi seçenekleri de kullanıcılarına sunmakta olup bu noktada vatandaşlar işlemlerinin büyük bir kısmını internet üzerinden yapabilmektedir.

Borç Sorgulama

TTNET’in internet ya da diğer hizmetlerinden yararlananlar için birçok hizmet sunulmakta olup bunlardan biri de kullanılan hizmete karşı borç sorgulama seçeneğidir. Sorgulamanın yanı sıra borçları online olarak ödeme olanağı da sunulmaktadır. İlk olarak borç sorgulamak isteyenlerin izlemesi gereken adımlar şu şekildedir.

TTNET’in https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/destek/faturaislemleri/sayfalar/faturanizi-odeyin.aspx adresinde yer alan sorgulama sayfası açılmalıdır. Burada eğer “Evde İnternet Müşterisiyim” seçeneği seçilmelidir. Ardından açılan sayfada bireyler Hesap numarası, T.C. Kimlik numarası, sabit telefon numarası, hizmet numarası ya da NET Mobil numarası ile sorgulama yapabilmektedir.

İlgili numaraları girdikten sonra “Ben Robot Değilim” seçilir ve doğrulama yapılır. Açılan sayfada bireyler ilgili ay ne kadar borçları olduğunu görebilmektedir. Eğer borç ödenmişse yine bu alanda ödendi şeklinde bir uyarı da çıkmaktadır.

Borç Ödeme

TTNET kullanıcıları için online sorgulama işlemi yapılırken devam seçeneğine tıklandığında ilgili ay faturası ya da ödenmemiş faturaların da online olarak ödenmesi mümkün olmaktadır. TTNET Mobil aboneleri; almış oldukları hizmeti, ADSL internet hizmeti ile birlikte faturalanıyorsa “Hesap No” seçeneğini işaretleyip, ilgili alana “Hesap No” yazarak Türk Telekom evde internet faturası ödeme işlemlerini yapabileceklerdir. Devam ekranında kredi kartı bilgilerini girerek, ödeme işlemi gerçekleştirilir. Kredi kartı işlemi doğrulaması sonrasında ise işleme onay verilir ve fatura ödenmiş olur.

Editör: TE Bilisim