Her gün yüzlerce araç trafikte seyretmekte olup bu araçların sahipleri trafik kurallarına uymak durumunda olsa da kimi zaman kurallara uyulmadığında ceza yemekten kurtulamamaktadır. İşte bu noktada trafik cezası yazılan çoğu kimse, özellikle de ilk kez ceza almış olanlar bu cezaları nasıl yatıracağını merak etmektedir. Günümüzde trafik cezası ödemek birçok seçenek bulunmakla birlikte bu seçenekler arasında internet üzerinden yatırmak da bulunuyor. İşte binlerce kişi tarafından meral edilen konu hakkında detaylı bilgiler ve ceza ödemek için hangi işlemlerin yapılmasına dair açıklamalar.

Trafik Cezası Sorgulama

Kesilen tüm trafik cezaları Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilmekte olup bu noktada kesilen cezaların sorgulama hizmeti de EGM içerisinde yapılabilmektedir. EGM’nin internet sitesi üzerinden https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/TrafikCezaSorgulama.aspx linki üzerinden vatandaşlar tescilli araç sorgulamadan kesilen cezanın barkotlu sorgulamasına kadar birçok trafik işlemini online olarak sorgulayabilmektedir. Bu sayfadan Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) hizmetini seçerek e-devlet yönlendirilmesi yapılacaktır. Açılan sayfada vatandaşların e-devlet şifreleri ile T.C. kimlik numaralarını yazarak giriş yapmaları gerekmektedir.

Doğrulama yaptıktan sonra kesilen ceza, kesildiği tarih ödeme tarihi ve diğer detaylara ilişkin bilgiler vatandaşların erişimine sunulmaktadır. Ceza ödeme işlemleri için farklı bir hizmete yönlendirme yapılacağından dolayı bu sayfada sadece sorgulama işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Trafik Cezası Ödeme

Trafik cezası ödemek isteyen vatandaşların ödeme için birçok seçeneği bulunmakla birlikte bunlar arasında bankalar, PTT ve vergi dairesi şeklinde yer alan ödeme kanallarından kolaylıkla online olarak ödeme yapılabilmektedir.

Vergi dairesinden ödeme yapmak isteyen vatandaşlar için hem MTV hem de trafik cezası ödemek için bu linke tıklayarak ilgili sayfaya gitmek gerekmektedir. Açılan sayfada ilk olarak T.C. kimlik numarası ya da varsa vergi kimlik numarası, ceza yazılan aracın plakası, özel plaka olup olmadığı ve güvenlik kodu doğrulaması işlemlerinden sonra “sorgulama” butonuna basılır. Açılan sayfada ilgili ceza görünür ve ödemek için tıklayınız seçeneği yer alır. Kredi kartı ile ilgili ceza seçeneği ile işlemi gerçekleştirmek mümkündür.

Banka ve PTT seçenekleri ile de online ödeme mümkündür. İnternet ya da mobil bankacılık ara yüzünden “Ödemeler” sekmesi altından ödeme seçeneğini görmek mümkündür.

Editör: TE Bilisim