Son zamanların en sık duyulan kelimelerinden biri arasında şüphesiz “süpervizör” yer almaktadır. Süpervizör kelimesi özellikle iş dünyasında çalışanlar, iş dünyasına yakın olanların sık kullandığı ve sık duyduğu kelimelerdendir.

Süpervizör, kelime anlamı ile Fransızcadan dilimize girmiş olmakla birlikte gözetmen, yönetici, danışman anlamlarına gelmektedir. Süpervizörlük bir çeşit görev olmakla birlikte genellikle iş dünyasında alt çalışanları denetleyen, onlara yol gösteren kişilere verilen unvan olarak ifade edilebilir.

Süpervizör Kimdir?

Süpervizör, çalıştıkları kurumun hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir bir gelişme, büyüme, kâr elde etme gibi amaçlara ulaşılmasından sorumlu olan, firma çalışanlarına bu amaçlara ulaşmada talimatlar veren, çalışanları denetleyen kişilerdir. Yöneticilerden farklı ise işten çıkarma, işe alma gibi yetkilerinin olmamasıdır. Bu noktada süpervizörler, hedeflere ulaşmada çalışanların verimli bir şekilde çalışmalarından ve işlerin düzenli şekilde yürütülmesinden sorumludur.

Süpervizör Ne İş Yapar?

Süpervizör olarak görev yapanlar, kurumdaki iş akışlarını düzenlemek, çalışanların görevlerini yerine getirip getirmediğini denetlemek, çalışanların verimliliğini izlemek, personel bilgilerini kayıt altına almak, işleri organize etmek, şirket politikasına bağlı kalınmasını sağlamak, üst yönetime ilgili bilgileri aktarmak, yeni çalışanları eğitmek, mevzuata uygun iş akışını sağlamak gibi görevleri bulunmaktadır.

Süpervizör Nasıl Olunur?

Süpervizör olmak isteyen adayların herhangi bir eğitim derecesinden özel olarak mezun olmaları aranmamaktadır. Bu noktada genellikle günümüzde bir lisans derecesinden mezun olmak, dil eğitimini almak ve kendini bazı alanlarda yetiştirmiş olmak şartları aranmaktadır. Bilişim teknolojilerine hakim olmak, detaylı çalışmak, analitik düşünmek gibi çeşitli yetilere sahip olmak şartları da aranan nitelikler arasında yer almaktadır.

Süpervizör Maaşları Ne Kadar?

Günümüzde özel sektör kurumları tarafından istihdam edilen süpervizörler, 2020 yılı itibari ile niteliklerine göre, çalışılan kurumlara göre farklı tutarda maaşlar alabilmektedir.Buna göre mesleğe yeni başlayan bir süpervizör yaklaşık 3 bin TL ile 5 bin TL maaş almakla birlikte nitelikler arttıkça maaş tutarı da 7 ile 8 bin TL civarına yükselebilmektedir.

Süpervizör meslek grubunda çalışmak isteyenler için ilgili kariyer sitesinde yayınlanan ilanlara erişmek ve firmalar tarafından aranan genel başvuru şartlarını görüntülemek için: https://bit.ly/3j8BucA

Editör: TE Bilisim