Sözleşmeli olarak bir eğitim kurumunda görev yapan öğretmenlerin merak ettiği konulardan biri de çeşitli durumlarda nasıl izin alınacağı, nasıl bir dilekçe yazılarak kuruma teslim edeceğine ilişkin sorulardır. Bu noktada evlilik durumu, hazırlık yapan ya da evlenecek olan öğretmenlerin izin mazereti olarak kullanabileceği durumlardan biri olup bu noktada nasıl izin dilekçesi yazılır, dilekçede neler olmalıdır ve diğer tüm detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Evlilik İzni Detayları

Sözleşmeli öğretmenler için evlilik düzenlemesi Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 24. maddesinin 2. Fıkrasında yer almakta olup burada evlilik, hastalık ve ölüm gibi çeşitli mazeretler dolayısı ile izin kullanılabileceğine ilişkin düzenleme yer almaktadır.

Fıkrada "Sözleşmeli Personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için 7 gün ücretli mazeret izni verilir” şeklindeki ifade ile düzenlenen izin için toplamda 7 gün izin verilmektedir. İznin başlangıç tarihi ile ilgili bir ifade yer almamakla birlikte nikah dahil öncesi ve sonrası için 7 günü geçmeyecek şekilde bir izin kullanımı yapıldığı görülmektedir.

Evlilik İzin Dilekçesi

Evlilik izin dilekçesinde bulunması gereken birtakım unsurlar olmakla birlikte genel olarak kuruma teslim edileceği şekli ile:

“İLGİLİ OKUL” MÜDÜRLÜĞÜNE

İLÇE/MERKEZ

Okulunuzda sözleşmeli olarak……..öğretmeni olarak görev yapmaktayım. …….tarihinde evlendim/evleneceğim. 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen 7günlük evlilik iznimi …… tarihleri arasında kullanmak istiyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Tarih

AD SOYAD

Ek: Evlilik cüzdanı fotokopisi

İlgili dilekçe örneğinde başlıkta sözleşmeli olarak görev yapılan okulun ismi gelecek şekilde düzenleme yapılmalıdır. Daha sonra hangi kadroda öğretmen olarak görev yapıldığının, hangi tarihlerde evlilik izninin kullanılacağının ve son olarak evlilik cüzdanı fotokopisi ya da evlilik için başvuru yapıldığına dair bir belgenin de ek olarak sunulması gerekir. İzin tarihlerinin 7 günü geçmeyecek şekilde nikâh günü de içine alacak şekilde belirtilmesi gerekmektedir. Bu süre boyunca öğretmenler ücretli olarak izinli sayılmaktadır.

Editör: TE Bilisim