Türkiye'de lise eğitimi alacak öğrenciler tarafından tercih edilebilecek Sosyal Bilimler Lisesi, genel olarak sosyal bilimlerle ilgili mesleklere öğrenci yetiştirmeyi hedeflemektedir. Diğer liselerden farklı olarak 1 yıl hazırlık sınıfının bulunduğu bu liselerde, haftalık 40 saatlik bir ders planlaması bulunmaktadır. Bununla birlikte maksimum 30 kişilik sınıflarda eğitim verilmektedir. Sosyal dersleri iyi olan ve bu yönde bir meslekte kariyer hedefleyen öğrenciler Sosyal Bilimler Lisesi’ni tercih edebilir.

Sosyal Bilimler Lisesi Hangi Meslekler Var?

Sosyal Bilimler Lisesi herhangi bir meslek branşına sahip değildir. Genel olarak bir eğitim verildiği gibi bu eğitim sosyal ağırlıklıdır. Meslek, mezuniyet sonrasında üniversite aşamasında önemlidir. Bu nedenle mezuniyet ile birlikte geçiş yapılabilecek bölümlerin incelenmesi ve bu bölümlerden bir tanesinin hedeflenmesi gerekmektedir. Fen Lisesini tercih eden bir öğrenci nasıl tıp ya da mühendislik gibi bölümleri hedefliyorsa, Sosyal Bilimler Lisesi için de öğretmenlik, psikoloji, tarih gibi alanlar önceliklidir.

Sosyal Bilimler Lisesi Mezunu Ne İş Yapar?

Sosyal derslerden alım yapan (ya da diğer adıyla sözel) tüm meslek grupları için Sosyal bilimler Lisesi tercih edilebilir. Lise sonrasında ilgili lisans programlarına yerleşen öğrenciler, mezuniyet ile birlikte bu programlarda kariyer hedefleyebilmektedir. Avukat, savcı, edebiyat öğretmeni gibi pek çok farklı branş tercih edilebilir.

Sosyal Bilimler Lisesi 5 yıl mı?

Sosyal Bilimler Lisesi’nde bir yıl hazırlık eğitimi verilmektedir. Bir yılın ardından ise 4 yıllık bir lise eğitiminin tamamlanması gerekmektedir. .

Sosyal Bilimler Lisesi Sayısal Bölüm Var Mı? Dersler Neler?

Sosyal Bilimler Lisesi içerisinde sayısal, sözel gibi bir ayrım bulunmamaktadır. Tüm lise eğitimi boyunca öğrenciler sosyal ağırlıklı dersler görmektedir. Bu kapsamda ise edebiyat, coğrafya ve tarih dersleri ağırlıklı olarak okutulmaktadır. Bu derslerin yanı sıra Fen Bilimleri ve matematik dersleri de vardır. Sadece birinci sınıfa özel olarak ise fizik, kimya ve biyoloji dersleri bulunmaktadır. Bunlara ek olarak yabancı dil eğitimi de bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim