16 Ocak 2020 tarihli resmi gazete Sağlık Bakanlığı memurlarının iller arası nakil ve atanmalarında önemli değişiklikler yapıldı.

Sağlık Bakanlığı atama ve değiştirme yönetmeliği değişikliği kararına göre başvuru yapacak olan adayların mazeret atamalarında il müdürlüğüne atanma gerçekleştirilen, bu ibare kaldırıldı.

Personellerin iller arası yapılacak olan atanmalarında PDC uygun olması halinde astlık veya üstlük sıralaması şartı aranamayacağı belirtildi. PDC uygun olması ile üst bölge atamalarındaki 6. ve 5. hizmet bölgelerinde son atandıkları tarihten itibaren ne kadar görev yapmak gerektiği ve kaçıncı hizmet bölgelerine atanacağı ifade edildi.

Personellerin 1 ile 4 aralığında bulunan hizmet bölgelerinde çalışmakta iken 5. ve 6. hizmet bölgelerine yapılacak atamalarda hizmet grup şartı aranmayacak. Buna göre yapılacak atanmalar için 1 yıl fiilen çalışmış olmak gerekli olacak. Alt bölge tainlerinde ise 2 yıl fiilen çalışmış olmak şartı aranacak.

İLLER ARASI ATANMALAR YILDA 2 KEZ OLACAK;

Sağlık Bakanlığı personellerinin iller arası nakil ve atanmalarında daha öne yılda 3 kez uygulanırken, son değişiklik sonrası yılda 2 kez uygulanacak. Buna göre Ocak ile Haziran aylarında atama dönemi olarak belirlendi. Eylül ataması ise kaldırıldı. Yönetmelik değişiklik maddelerinin tamamı;

SAĞLIK BAKANLIĞI 24 PERSONEL ALIMI;

Uzman yardımcısı kadrosundaki alımlar 15 Ocak tarihinde başladı. Sağlık Bakanlığına yapılacak olan memur alımı başvurularında bulunmak isteyen adaylar yhgm.saglik.gov.tr adresi üzerinden online olarak ön başvurularını tamamlamış olması gerekmektedir. İlan ile ilgili detayları şu adresten öğrenebilirsiniz.

İLAN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim