PTT Kart Nasıl Alınır?

PTT Kart sahibi olmak isteyenlerin PTT şubelerine başvurması yeterli olmaktadır. Başvuru ile birlikte kişi adına posta çeki hesabı açılır. Bu hesap üzerinden işlem gören kart da teslim edilerek kullanıma sunulmaktadır. PTT Kart, Asker Alma Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışanlar için de otomatik olarak tanımlanmaktadır. PTT Kart kullanımında herhangi bir dezavantaj yaratmadığı gibi normal bir banka kartı gibi işlev görmektedir. POS cihazı olan tüm yerlerde ödeme yapılabilir, hesaba para gönderilebilir ve ATM’lerden para çekilebilir. Üstelik 3D Secure desteği bulunması sayesinde online alışveriş yapmayı tercih edenler için de PTT Kart destek sağlamakta.

PTT Kart Ücreti Ne Kadar?

PTT Kart hizmetinden yararlanmak isteyenler için herhangi bir ücret ödemesi bulunmamakta. Kart aidatı ya da işletim ücreti gibi tüm ücretlerden de muaf tutulan kart, vatandaşlar için de ekonomik ve cazip bir çözüm durumunda.

PTT Kart İnternet Bankacılığı İle Kullanma

PTT Kart kullanımında kişilerin internet bankacılığı imkanı da bulunmakta. İnternet bankacılığı için ilk girişte üyelik alınması yeterli olduğu gibi daha sonraki girişlerde üyelik bilgilerinin kullanılması yeterli. Güvenli giriş için PTT resmi sitesi üzerinden ya da E devlet üzerinden PTT Genel Müdürlüğü tarafından sunulan PTT Bank İnternet Bankacılığı hizmetinden yararlanabilirsiniz.

PTT Kart kullanımı görüldüğü gibi herhangi ek bir işlem yapılması gerekmediği gibi kişilerin başvuru ile birlikte PTT Kart kullanımı mümkün olmaktadır.