İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü personelleri için Türkiye'nin dört bir yanında polis evleri ve polis moral eğitim merkezi kurulmuştur. Özellikle tatil bölgelerine çokça kurulan bu yerlere öncelikle polis memurları ve komiserler başvuru yapmakta ve otelin doluluk oranına göre kalmalarına olanak sağlanmaktadır. Peki polis evlerinde sadece polisler mi kalabilir, polis evlerinde diğer çalışanlar ya da vatandaşlar kalabilir mi? Polis evlerinde kimlerin kalabileceğine yönelik detayları sizlere aktarıyoruz.

POLİS EVLERİNDE KİMLER KONAKLAYABİLİR?

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan polis evlerinde kimler kalabilir sorusunun yanıtı Sosyal tesisler kuruluş, görev ve çalışma yönetmeliğinin 30. Maddesinde detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Buna göre Türkiye'nin her hangi bir ilinde bulunan polis evinde kalmak, polis moral eğitim merkezinde konaklayabilmek için emniyet teşkilatında çalışan ya da emekli olmak veya emniyet teşkilatında çalışan ya da emekli personelin eşi, çocuğu, yakını olunması gerekmektedir. Bunun yanı sıra emniyet personelinin referansı ile onay verdiği kişiler de polis evlerinde kalabilmekte olup diğer kamu kurumlarında çalışan personeller de otellerin doluluk oranlarında eksiklik varsa kalmalarına olanak sağlanmaktadır.

Yukarıda polis evlerinde kimlerin kalabileceğine yönelik bilgi verilmiş olup bu kişiler hariç başka kişiler polis evlerinde konaklayamamaktadır. Yine emniyet personeli ya da emekli emniyet personellerinin STK kartı çıkartmasında yarar olacaktır. Polis evi konaklamalarında kişinin polis olan yakını yanında yoksa referans olmadıysa STK kartı ibrazı gerekmektedir.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız