T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar ile birlikte il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinde yapılan işlemlerde randevu sistemine geçildi. Yoğunluğu ve vatandaşların gereksiz yere sıra beklemesini ortadan kaldıran bu sistem sayesinde randevu saatinde müdürlüklere gidilerek işlemler sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Başlangıç aşamaları itibariyle bu konuda vatandaşlar alışma süreci yaşamış olsa da artık randevu sistemiyle müdürlüklerde rahat bir şekilde resmi işlemleri gerçekleştirmek mümkün.

Nüfus müdürlüğünden sıra nasıl alınır?

Nüfus müdürlüğünden sıra almak isteyen vatandaşların öncelikli olarak randevu için açılmış olan web sayfasını kullanması gerekir. https://randevu.nvi.gov.tr üzerinden yapabileceğiniz bu işlemlerde sıra almak için ekrandaki adımları takip etmeniz yeterli. Nüfus müdürlüğünde yapacağınız işlemlere göre menüden yapacağınız seçimler sonucunda uygun tarih ve saat için randevu belirleyebilirsiniz. Böylece aldığınız randevuya göre müdürlüğe gitmeniz, resmi işlemleriniz için yeterli olacaktır.

Adres değişikliği için nasıl randevu alınır?

Belirtilen adrese giriş yapıldığında adres kayıt kısmından işlemlerin ilerletilmesi yeterlidir. Randevu al bağlantısına tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak adres kayıt bilgilerini girmeniz gerekir. Bilgi girişi sonrasında ise hangi müdürlükte işlem yapacağınız ve boş olan tarih & saatler ekranda belirecektir. Bu ekran üzerinden yapacağınız seçimler sayesinde randevunuzu kolayca alabilirsiniz.

Nüfus randevu telefonu kaç?

Portal üzerinden işlem yapma imkanı bulunmayan vatandaşların ise randevu işlemlerini telefon aracılığı ile yapabilmesi adına özel bir hat da kullanılma sunuldu. Özellikle başlangıç aşamasında “Nüfus randevu telefonu kaç?” gibi pek çok sorgulamanın yapıldığı randevu telefonu, 199. Resmi olarak Alo 199 olarak açıklanan Nüfus randevu telefonu da tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek.

199 hangi saatlerde çalışıyor?

Alo 199, özellikle pandemi süreci ile birlikte daha etkin şekilde kullanılmaya başlarken saat sınırları da ortadan kaldırılmış durumda. 24 saat kesintisiz bir şekilde destek sağlanan Alo 199 için istediğiniz saatte arama yapabilir ve çağrı merkezi temsilcilerinin desteği ile işlemlerinizi yapabilirsiniz.