Adalet Bakanlığının verdiği müjde sonrasında Türkiye genelinde nöbetçi noter uygulaması başladı. Türkiye Noterler Birliğine faaliyetlerini sürdüren Noterler, resmi olarak tatil olan Cumartesi ve pazar günler saat 09:00 ile 16:00 saatleri arasında da işlem yapabilecekler. Nöbetçi noter sorgulaması nasıl yapılacak ve bu hafta hangi noter nöbetçi gibi vatandaşların çokça sorduğu bu soruların cevaplarını tek tek açıklıyoruz.

NOTER SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

6 Nisan tarihi itibari ile nöbetçi noter uygulaması İzmir, İstanbul illerinde 4'şer diğer illerde ise bir noter nöbetçi kalacak. Türkiye Noterler Birliği nöbetçi noterlerin listesini ise resmi internet sitesi üzerinden duyuracak. Sorgulama yapmak için https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx adresi  üzerinden Şehir seçilerek ve tarih girilerek arama yapılabilecek. 31 Ağustos günü Ankara ilinde 44, 45, 49 ve 3. noterler işlem yapabilecek. İstanbul ilinde ise Üsküdar, Kartal, Kadıköy, Beyoğlu, Beşiktaş, Bakırköy illerinde nöbet tutacak olan nöbetçi noterler Noterler Birliğini resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak.

BU HAFTA AÇIK NOTER HANGİSİ?

Türkiye genelinde illerde ve ilçelerde nöbet uygulaması da 6 Nisan tarihinden itibaren resmen başladı. Evlilik sözleşmesi, şirket sözleşmesi, kira sözleşmesi, vekaletname, taahütname, kefaletname, şirket sözleşmesi, gayrimenkul satış sözleşmesi, imza sirküleri, çeviri, ifade tutanağı, borç senedi gibi bir çok işlemler noterler tarafından yapılabiliyor. Bu işlemler için hafta içi mesai saatleri dışında nöbetçi olan noterler aracılığı ile de yapılabilecek. Ayrıca tnb.org.tr adresinden harita üzerinden en yakın noter bulmak için http://harita.tnb.org.tr/noterlik/ adres linkini yeni tarayıcıdan açabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim