Başta kamu sektörü olmak üzere özel sektör bünyesinde gerçekleştirilen personel alımlarında sıklıkla ismi geçen belge, sertifikalardan biri de MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği sertifikası olup özellikle binlerce kişi bu sertifika nasıl alınır, nereden alınır olmak üzere belgeye ilişkin detayları merak etmektedir. Bu noktada sizler için sertifika nasıl alınır, nereye başvuru yapılması gereklidir gibi en merak edilen soruları ve cevapları derledik, işte konuya ilişkin bilgiler ve detaylar.

MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Nedir?

Özellikle birçok işlemin online olarak bilgisayar ev mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiği günümüzde artık personel alımları dahilinde adayların bilgisayar kullanımlarının ne derece olduğunu görmek için birtakım belge ve sertifikalara sahip olup olmadığına bakılmaktadır. Bu noktada MEB onaylı bilgisayar, bilgisayar işletmenliği sertifikaları da temel bilgisayar kullanımı, Office programları ve diğer bazı programların eğitimini içeren kurs sonucunda adaylara verilen bir sertifika, belgedir. Bu belge ile birçok kamu personel alım ilanına, özel sektör ilanına başvuru yapmak mümkündür.

Sertifikanın adaylara bilgisayar kullanımına yönelik beceri, kabiliyet ve niteliğini gösterme, ilgili alanda eğitim almış olma ve bu eğitimi başarı ile geçme durumu, kişisel bilgileri gösterme ve özgeçmişi zenginleştirme gibi birtakım sağlamış olduğu faydalar bulunmaktadır.

MEB Bilgisayar Sertifikası Nereden Alınır?

Türkiye’nin hemen hemen birçok ilinde ve ilçesinden başta halk eğitim merkezleri olmak üzere MEB tarafından açılan kurslar dahilinde bu sertifikaya ilişkin eğitimler verilmektedir. Aynı zamanda sadece halk eğitim merkezleri değil, İŞKUR İl Müdürlükleri bünyesinde de gerçekleştirilen kurslarda bu sertifika verilmektedir.

Adayların özel olarak da bu sertifikayı ücret ödeyerek alması mümkündür. Günümüzde bu sertifikaya ilişkin gerçekleştirilen özel kursların ücreti 250 TL’den başlamakta olup kamu tarafından sağlanan kurslar ise ücretsizdir.

Kurs Detayları Neler?

Toplamda 160 saat ve üzeri bir kurs süresi bulunan Bilgisayar, Bilgisayar İşletmenliği kursu dahilinde 2 yazılı aşaması bulunmaktadır. Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adaylar bu sertifikayı almaya hak kazanır. Siz de ilgili kursa katılmak için ikamet ettiğiniz bölgedeki yetkili kurs merkezlerinin dönemsel kurslarına katılarak bu sertifikayı alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim