YKS sınav sonuçlarının açıklanması ve adayların tercih işlemlerini gerçekleşmesi sonrası şimdi gözler açıklanacak olan yerleştirme sonuçlarına çevrildi. Özellikle binlerce üniversite öğrencisi ve adayının merakla beklediği haberlerden biri de KYK tarafından her yıl açılan burs ve yurt başvuruları olmakla birlikte farklı şehirde üniversiteye kayıt olacak öğrencilerin yararlandığı programın başvuru detayları ise haberin devamında yer alıyor.

KYK Burs Başvuruları

Üniversitelerin 2019-2020 eğitim yılına güz döneminde başlaması bekleniyor. Bu noktada KYK tarafından açıklanacak olan burs başvurularının ise dönem açıldıktan kısa bir süre sonra açıklanması gündemde. Geçtiğimiz 2018 yılında ilgili eğitim yılına ait burs başvuruları Ekim ayında adayların erişimine açılmış olmakla birlikte bu yıl da yine Ekim ve Kasım ayları arasında burs başvurularının alınması bekleniyor.

KYK Yurt Başvuruları

KYK tarafından öğrencilere sunulan hizmetlerden biri de yurt hizmeti olup özellikle üniversitelerin eğitim yılına başlamasından önce yurt başvurularının başladığı bilinmektedir. Üniversite öğrencilerinin yurt işlemlerini kısa süre önce tamamlanması gerektiğinden KYK tarafından alınacak olan yurt başvurularının Ağustos ayı sonu ya da Eylül ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Yurt ve burs hizmetinden yararlanmak isteyen üniversite öğrenişi adayları KYK tarafından ilanın açıklanmasını ardından e-devlet veya KYK resmi internet sayfası üzerinden yurt ve burs başvurularını gerçekleştirecek. Sonuçlar da yine KYK’nın resmi internet sayfasından adaylara duyurulacak.