Kredi Yurtlar Kurumu’nun 81 ilde, 152 ilçede ve 2 yurtdışında olmak üzere 500'den fazla hizmet verdiği yurt bulunmaktadır. Yurtlarda kalmak için aylık belirli miktarda ücretler ödenir. Standart ve yarı özel olarak iki tip yurt mevcuttur. Yaz okulu veya stajı için kalınmadığı sürece Yaz Aylarında ücret ödenmez.

KYK aylık yurt ücreti standart yurtlarda 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca yarı özel diye adlandırılan standardı yüksek yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasında değişir. KKTC’ de bulunan yurtların aylık ücreti ise 300 TL olarak belirlenmiştir.

KYK Başvuruları Nasıl Yapılır?

ÖSYM sınav ve yerleştirme işlemlerinin bitmesinin ardından yurt başvuruları, KYK internet sitesi üzerinden ilan edilir. Başvurular E-Devlet sistemine giriş yaparak alınmaktadır. Bu sebeple henüz E-Devlet şifresi edinmemiş olan öğrencilerin kimlik belgeleri ile birlikte PTT şubelerinden E-Devlet şifresi edinmeleri veya diğer E-Devlet giriş sistemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK Yurt başvurularının başlama tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Yurt başvurularının duyurusunun Kredi Yurtlar Kurumunun İnternet sitesi üzerinden Eylül ayında yapılması beklenmektedir. Başvurular E-devlet sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuruların tamamlanmasının ardından bilgi değişikliği gibi işlemler yine E-devlet sistemi üzerinden güncellenebilecektir.

Başvuru sonuçları yine Kredi Yurtlar Kurumu’nun İnternet sitesinden duyurulacaktır.

Yurtlara Kabul Edilen Öğrencilerin Kesin Kayıt Belgeleri Nelerdir?

  • Öncelik koşulunu sağlayan öğrenci ise öncelik belgesi,
  • Son altı ay içinde çekilmiş 4 adet güncel fotoğraf,
  • Ebeveynlerinden birinde yüzde 40 engel bulunuyor ise tam teşekküllü hastaneden alınmış engelli raporu,
  • Kimlik Kartı,
  • Yurt ve Depozito ücretinin ödendiğini gösterir dekont,
  • 18 yaşından küçük öğrenciler için Kurumun internet sayfasından alınan imzalanmış Aile İzin Onay Belgesi,

Yurt müdürlüklerine bizzat giderek verilen süre içerisinde kayıt yapma işlemini tamamlayamayan adaylar yurt haklarını kaybederler.

Editör: TE Bilisim