Kredi Yurtlar Kurumu tarafından KYK internet sitesinde burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasını takiben, burs, öğrenim kredisi ve katkı kredisi alma hakkına sahip olan öğrencilerin, taahhütname onay işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciler, burs veya kredi kazanmış olmalarına rağmen ödeme alamazlar. Taahhütname onayı E-devlet sistemi üzerinden yapılır. Öğrencilerin E- devlet sistemine giriş yaparak Kredi Yurtlar Kurumu’nun taahhütname onay ekranından hak kazandıkları burs veya krediyi onaylaması gerekir.

Tüm bu başvuru ve onay süreçlerin tamamlanmasının ardından burs öğrenim kredisi alacak öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu’nun burs ödemesini, ders başarısını koruduğu müddetçe, kredi ödemesini de eğitim öğretime devam ettiği müddetçe, öğrenim sürelerinin sonuna kadar almaya devam ederler.

Burslar Ne Zaman Yatar?

Kredi Yurtlar Kurumu’ndan ilk defa burs veya kredi alacak öğrenciler, başvurdukları öğretim yılı başında normal öğrenim süresi boyunca ödeme alırlar. Ödeme öğretimin başladığı ilk ay başlar.

TC kimlik numaralarının son rakamı;

  • “0” olanlara her ayın 6 sında
  • “2” olanlara her ayın 7 sinde
  • “4” olanlara her ayın 8 inde
  • “6” olanlara her ayın 9 unda
  • “8” olanlara her ayın 10 unda

Ödeme yapılmaktadır.

KYK Parası Ne Kadardır?

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından her yıl öğrencilere ödenen kredi ve burs miktarları ekonomiye bağlı olarak belirlenir. Enflasyon değerleri, tüketici fiyat endeksi gibi göstergelere bakılarak arttırılır.

2019 yılı için geri ödemeli kredi ve burs miktarları;

Ön lisans- Lisans öğrencilerinde aylık 500 TL,

Yüksek lisans öğrencilerinde aylık 1000 TL,

Doktora öğrencilerinde ise aylık 1500 TL dir.

Her yılın ilk ayında yapılan değişiklikle beraber ödenen tutarlar düzenli olarak artmaktadır.

Editör: TE Bilisim