Bu soru her zaman öğrencilerin aklında bulunan ve kolay kolay çıkmaya bir sorudur. Bu konuda sizlere bilgiler vereceğiz, ilk olarak kredi aldıysanız bunun okul bitimine kadar verileceğini bilmenizi isteriz. Bu yüzden fazla bir borç oluşma olanağı vardır. Bu kredi faiz oranı nasıl hesaplanıyor? Şöyle, sizler krediyi ödemeyi ne kadar uzatırsanız ve ne kadar geç öderseniz faiz artması meydana geliyor, zaten size ödenen krediyi üstüne faizini ödeyerek ödemek zorundasınız çünkü sistem böyle işliyor. Ama faiz sisteminde erteleme yaparsanız bu ödeyeceğiniz faiz oranı daha fazla yükseliyor, siz kesinlikle mümkünse zamanında ödeme yapın.

2 YIL SONRA

Okul hayatınız boyunca aldığınız krediyi mezun olduktan sonra 2 yıl sonra ödemeniz gerekiyor, bunu her zaman aklınızın bir köşesinde tutun ve unutmayın. Tabi ki size fırsatlar sunuluyor dilediğiniz gibi taksit ile ödeme fırsatınız var fakat faizi ile eğer ödemeye 2 yıl sonra başlamaz ve ertelettirirseniz o zaman yine faiz ile karşı karşıyasınız. Bu yüzden bizce zamanında ödeme yapmanız her zaman en doğrusu çünkü bir çalışan olarak da bu borcu ödeseniz bile sizin için hiç kolay olmayacaktır.

BORÇLAR BELKİ SİLİNİR DİYE BEKLEMEK

Kesinlikle yapmamanız gereken bir hata çünkü yıllardır bunun için sosyal medyalardan veya her yerden çabalayan insanlar var ve şimdiye kadar bir sonuca ulaşmış değiller. Bu yüzden böyle bir umut ile beklemek sizleri ödemeniz gerekenden daha büyük bir borç ile karşı karşıya bırakabiliyor ve ödemesi oldukça zorlaşıyor çünkü verilen kredi aylık 500 Türk Lirası olarak belirlendi, faizle beraber böyle biriken büyük bir miktarı ödemek oldukça zor bir durum.

Editör: TE Bilisim