KYK bursu, yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. Çocuğu okuyan ailelere maddi destek yardımı yapan devlet, Kredi ve Hibe kredi şeklinde verilen 2 farklı destekte bulunmaktadır. Bunlardan biri geri ödemeliyken diğeri karşılıksızdır.

KYK bursu hangi şartlarda veriliyor?

Devlet bursu, üniversite öğrencilerinin arasında en çok bilinen ve en çok başvuru yapılan burslardan biridir. Bursun verilme şartları ve burstan yararlanabilen öğrenciler;

  • Gazi, şehit çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olan öğrenciler,
  • Ön lisans öğrencileri,
  • Lisans öğrencileri,
  • İki yıllık okullardan mezun ve dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile geçerek eğitimine ara vermeden kayıt yaptırıp devam eden öğrenciler,
  • Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,
  • ÖSYM sınav sonucu doğrultusunda ilk 100’e giren öğrenciler,
  • Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

yararlanabilmektedirler.

BAŞVURU NEREYE YAPILMAKTADIR?

Bu burs KYK tarafından verilmekte olup, burs başvuruları da KYK bursu olarak Kredi Yurtlar Kurumu tarafından alınmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışan ve her sene öğrencilere karşılıksız burs veren Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi ile kalacak yurt imkanı da sunmaktadır. KYK bursu almak isteyen öğrenciler KYK’nın yayımladığı başvuru süreleri içerisinde mutlaka başvurularını yapmaları gerekmektedir.

KYK BURSU NE KADAR?

Geçen yıl, durumu olmayan üniversite öğrencilerine verilen burslarda artış olmuştu; lisans bursu 470 TL’den 500 TL’ye, yüksek lisans bursu 940 TL’den 100 TL’ye, doktora bursu ise 1410 TL’den 1500 TL’ye yükseltilmişti.

Devlet bursu kazanan öğrencinin kredi başvurusunda bulunma hakkı yok. Burs başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler ise kredi başvurusu yapabilme hakkına sahip.

Editör: TE Bilisim