Bilindiği üzere üniversite giriş sınavlarının bilmesi arkasından hızla KPSS ye girecek adaylar için sınav hazırlıkları başladı. Yeni normal hayatımız da bir çok yerde bulunmak için HES koduna sahip olmamız gerekiyor. Eğer HES kodu gösterilmezse giriş yapmak istediğimiz yerde bulunamıyoruz. HES kodu KPSS ‘ yede de gösterilmesi zorunlu olacağı bildirildi.

Bu yüzden KPSS öncesi hala HES koduna sahip olmayan sınav adayları mutlaka HES kodunu sınava girmeden evvel almalıdır. E- devletten kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir işlem olacaktır. Yine de HES kodunun nasıl edinileceğini bilmeyen arkadaşlara sağlık bakanlığının linkini bırakıyorum. https://hayatevesigar.saglik.gov.tr bu linke tıklayarak kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman İşte Tarihler ?

KPSS ye başvuru yapmış olan adaylar heyecanla KPSS ‘ ye girecekleri günü beklemektedirler. Adaylar Genel Yetenek/Genel kültür /eğitim bilimleri sınavı için 1 ağustosta sınava gireceklerdir. KPSS alan sınavı ise 2 oturum halinde yapılacaktır. Bu oturumlar farklı günlerde verilerek karışıklık olmaması planlanmıştır .Bu oturumların tarihleri ise sırası ile ;

Oturum için 7 ağustosta adaylar sınava giriş yapacakken 2. Oturum için ise adayların 8 ağustosta sınav merkezlerine giderek sınava girmeleri gerekiyor. Bu sınavların sonuçları ise 16/09/2021 tarihin de açıklanacağı duyurulmuştur. Adaylar sınavlarının sonuçlarını öğrenmek için bu belirtilen tarihte ÖSYM adreslerinden TÜRKİYE CUMHURİYETİ kimlik numarası ve tabi ki şifreleri giriş yaparak sonuçlarını görüntüleye bilecekler.

KPSS Sınavına Girecekler İçin uyarılar

· Sınav saatinden en az 30 dakika önce sınava girilecek olan okulun önünde olunması gerekiyor.

· Sınava giriş belgesi ve kimliğinizin adayların olması gerekiyor.

· Metal olan takı (kolye, yüzük, alyans hariç ve benzeri gibi ) eşyaların olmaması gerekiyor.

· Sınava kalem, silgi gibi benzeri kırtasiye malzemeleri getirmenize gerek yok ÖSYM tarafından denetim deki öğretmenlerin öğrencilere vermesi için hazırlanmıştır.

· Sınava 1 dakika bile geç kalınırsa içeriye adaylar alınmaz.

· HES kodu Bilindiği üzere pandemi sonrası yeni normaller sınavları da etkilemiş bulunmaktadır. Bu yüzden sınava girecek adaylardan HES kodu mutlaka istenilecektir.

· Cep telefonu, saat gibi önemli eşyalarınızı sınava girmeden yanınız da gelen yakınız varsa ona vermelisiniz. 

Editör: TE Bilisim