Emlak sektörün de il ve ilçelere göre hesaplanmış olan dalgalanmalar dahilin de Türkiye de En değerli ve çok fazla rağbet gören konutların nereler de olduğu detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Türkiye emlakçılarının satmış olduğu ev il ve ya ilçelere göz gezdirildiğin de en çok artış göstermiş olduğu illerin isimleri;

Çanakkale ,Aydın, devamın da Balıkesir ve Zonguldak, Antalya, İzmir,Manisa,Hatay, hatta Aydın,Muğla ve tabi ki yıllar için de artış hızı hiç düşmeyen sürekli artış gösteren İstanbul. Bu şehirler de konutlar asla zarar etmek çünkü insanların en çok bu bölgelere göç etmek istediği yapılan araştırmalara belirlenmiştir.

Denize Yakın İl Ve Ya İlçelerde Konutların Fiyat Artışıları Sebepleri

Yıllardır en yüksek konut fiyatları hep denize yakın iller de olmuştur .Bu sene yine bu gelenek değişmedi ve en yüksek konut fiyat artışları yine denize kıyısı olan iller de yaşandı. Özellikle son 1 ay da yapılmış olan emlak satış fiyatlarının değerlendirilmesi üzerinden Antalya , Bursa , Hatay, aydın gibi önemli iller de son dönemlerin en yüksek oranın da konut fiyatların da artış olduğu belirtiliyor.

Bu artışların genel sebebinin özellikle de covit nedeni ile çalışma hayatlarının eve çekilmesi ve ya artık ev de geçen sürenin artmasından kaynaklı olduğu düşünülmektedir. İnsanlar evden para kazanmaya ve ya evden hayatlarını sürdürmeye başladıkları için deniz kıyısın da bir yazlık bir ev ihtiyacı duyarak daha yüksek bir hayat standartların da hayatlarını sürdürmek istemektedir.

Konut Artış Hızının 3 Büyük Şehirde Etkisi (İstanbul, Ankara ,İzmir )

İstanbul da yapılan araştırmalar dahilin de son 1 ay da 100 de 10 ila 24 arasın da yüksek bir artış hızı bulunuyor.Özellikle İstanbul ilinin Gaziosmanpaşa, Basaksehir, Bayrampaşa ve Maltepe ilçelerinde bu oranların en yüksek miktarı sahip olunduğu belirlendi.

İstanbul dan sonra Ankara da yüksek bir artış söz konusudur. ÖzellikleGölbaşı pursaklar,Altındağ ve Yenimahalle ilçelerin de bu artışların oranlarında ki fazlalık gözle görülür bir oradadır.

İzmir de ise durumlar Foça, Seferihisar,Menderes,urla ve menemen ilçelerin de ki artışlar ile dikkat çekmektedir.

Editör: TE Bilisim