Ramazan ayı içerisinde bulunduğumuz şu günlerde birçok yardıma muhtaç ve dar gelirli vatandaşın yardımına koşan Kızılay tarafından farklı yardım kalemleri çerçevesinde destek sağlanıyor. Bu desteklerden biri de Ramazan erzak paketi olup vatandaşların bu ay en çok ihtiyacı olacak 12 temel ihtiyaç malzemesi bu koliler içerisinde yer alıyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Türkiye’nin farklı birçok ilinde ihtiyacı olanlar bu yardım kolisine başvuru yapabilmekte olup başvuru yapmak için gereken adımlar haberin devamında yer alıyor.

Kolide Neler Var?

Kızılay tarafından yapılan Ramazan Yardımı paketinde gıda ve yiyecek konusunda sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakta ve yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin iftar ve sahur sofralarını bereketlendirmek adına dağıtılan bu koli içerisinde Ayçiçek Yağı,Toz Şeker,Kuru Fasulye,PirinçKırmızı Mercimek,Çay,Bulgur,Domates Salçası,Un,Yeşil Mercimek,Tuz,Makarna temel gıda maddeleri yer almaktadır.

İlgili koliler için bağış yapmak ve bu Ramazan gününde ihtiyacı olan vatandaşların yüzünü güldürmek isteyenler https://www.kizilay.org.tr/Bagis/BagisKategorisel/20/ramazan-bagislari adresinden ilgili Ramazan kolisi ve diğer bağışlara erişim sağlayabilmekte online bağış yapabilmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Kızılay’ın Ramazan gıda yardımına başvuru yapmak isteyenler, kurumun il merkezlerine giderek bizzat başvuruda bulunabilmektedir. Bunun yanı sıra Kızılay’ın 168 nolu telefon hattını kullanarak ya da https://www.kizilay.org.tr internet sitesinde yer alan “Canlı Destek” hattı üzerinden ihtiyacı olan vatandaşlar bu isteklerini belirtebilmektedir.

Bakanlık Gıda Yardımı

Ramazan ayı kapsamında gıda yardımı yağan bir diğer kurum ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olup bakanlık Sosyal güvenceli olan bir aile üyesinin olmaması, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması şartı ile yoksul ailelere gıda yardımı yapacağını açıkladı. Bu yardıma ise başvurular il ve ilçe Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılacak.