Üniversite okumak her öğrencinin hayallerini süslemektedir. Bu sebep ile çok yoğun bir çalışma sergilenmesi şarttır. Ne kadar çok çalışılsa da bazen bu sınavı kazanmak oldukça güçtür. Bu durumlarda para ile okunabilen okullar bulunmaktadır. Bu okulların en yoğun olduğu ve ülkemizde ki gençlerin en fazla tercih ettikleri okullar Kıbrıs da bulunan okullardır. Fakat bu ülkede okul okumanın bazı negatif durumları söz konusudur. Bu olumsuzlukları Kıbrıs’ta Üniversite Okumamanız İçin 10 Neden başlığı altında toplayarak değerlendirmek mümkündür

1-Eğitimin Pahalı Olması: bu ülkede eğitim oldukça pahalıdır. Burada eğitime harcanan para ile ülkemizde bir iş imkanı açmak oldukça kolaydır. Bu okul fiyatları her ailenin kaldıracağı bir yük değildir.

2-Ülkemizde Her Okulun Denkliğinin Bulunmaması: Bu ülkede okunan her okulun veya her bölümün ülkemizde bir denkliği bulunmamaktadır. Bu anlamda boşuna okunmuş bir okul pozisyonu olabilir.

3-Uzaklığın Fazla Olması: Kıbrıs her ne kadar da bir Türk yurdu olsa da ülkemize oldukça uzak bir konumdadır. Bu özelliği bazen ciddi sıkıntılar yaratabilir.

4-Kumarhanelerin Fazla Olması: Ülke tam bir kumarhaneler diyarıdır. Üniversite okuma yaşının 20-22 civarı olması da göz önünde bulunulur ise çok sıkıntılı bir durum meydana gelebilir.

5-Kıbrıs’taki Türklerin Bizleri Pek Sevmemeleri: Sebebi tam olarak bilinmese de Kıbrıs da yaşayan halkın bizleri pek sevmedikleri bilinmektedir. Bu açıdan burada okul okumak güç bir hal alabilir.

6-Su Sıkıntısı: Ülkede yıllardır aşılmayı bekleyen bir su sıkıntısı bulunmaktadır.

7-Okulların Kalitesiz Olması: Bu ülkede bulunan okullar ülkemize nazaran oldukça kalitesizdir.

8-Gayrimeşru Hayatın oldukça Fazla Olması: Ülke gayrimeşru hayat olarak oldukça kötü bir ülkedir.

9-Uçak Biletlerinin Pahalı Olması: Uçak fiyatlarının olması gerektiğinden çok pahalı olması olumsuz bir durumdur.

10-Yurtların Çok Pahalı Olması: Üniversite yurtlarının hem kalitesiz hem çok pahalı olması oldukça negatif bir durumdur.