Ülkenin asayişinden ve iç güvenliğinden sorumlu olan polisler ülkede her il ve ilçede görev yapmaktadır. Polislerin çalışma şartlarına dair bir düzenleme de yeni gündemde yer almış olup buna göre İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan 124 polis merkezi amirliğinde uygulanacak yeni düzenlemeye göre daha önce 12 saat çalışma saatti ve 24 saat istirahat etme kapsamında personelin mesai saatlerinin düşürülmesi kararı alında. İlgili uygulamaya ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Mesai Saatleri 8/24 Sistemine Göre Ayarlanacak

İlgili uygulama sadece İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 124 polis merkezi amirliğinde 12 saat çalışıp 24 saat istirahat eden personele uygulanacak olup bu kapsamda yeni düzende mesai saatleri 8 saat çalışıp 24 saat dinlenme şeklinde olan 8/24 düzenine göre olacak. İlgili uygulamanın personelin moral ve motivasyonunu arttırmaya yönelik yapıldığını ifade eden İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, bu uygulama ile bu birimde görev yapan personelin verimliliğinin artacağını ifade etti.

Daha Önce Pilot Uygulaması Yapıldı

İlgili yeni düzenleme yönelik daha önce de Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünde bir pilot uygulama yapıldı ve 8/24 olarak başarı elde edildiği açıklandı. Bunun üzerinde bu uygulamayı İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 124 polis merkezi kapsamında gerçekleştirmek için karar alındı. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra 12/12’ye yükseltilen bu düzen Şubat 2018’de 12/24’e düşülmüş olup bu yeni uygulama ise 15 Eylül 2019’da yürürlüğe konulacak olup bundan sonra 8/24 düzeninde çalışılacak.

Editör: TE Bilisim