Sonuçların ardından yine öğrenciler kara kara düşünüyor. En çok arada kalınan durum kesinlikle istemediğim bir bölüm mü mezuna kalmak mı sorusu ve başlayan uykusuz geceler.

Mezuna Kalmanın Avantajları

Şimdi iki seçeneğin de avantajlarına dezavantajlarına değinelim. Burada yapılması gereken şey iki tarafın da artılarına eksilerine karar vermek. Öncelikle şunu belirtelim ki eğer gideceğiniz bölüm asla size göre değilse ve kesinlikle mutsuz olacağınız bir alansa zaten gitmeyin. Bizim tartışacağımız kısım istemiyorum ama okurum dediğiniz bölümler.

Sınava çalışmanın ne kadar zor olduğunu, ruhen ve bedenen insanı ne kadar yıprattığını bu yazıyı okuyan birçok kişi biliyordur. İşte tam da bu yüzden yine böyle geçecek bir yıl için enerjiniz varsa, biraz daha çalışınca daha iyi yapabileceğinize dair inancınız varsa ve en önemli noktalardan biri imkanlarınız elverişliyse örneğin dershaneye gidebilecek maddi durumunuz, evinizde çalışabileceğiniz fiziksel ortamınız varsa neden kalmayasınız ki? Tabi bir de aile faktörü var her ne kadar önemli olan bizim kararımız olsa da onlar da yadsınamaz bir gerçek bu durumu onaylamayan bir aileniz varsa bir yıl boyunca onlarla aynı evde sınava çalışmanız ek de kolay olmayacaktır ne yazık ki.

Mezuna Kalmanın Dezavantajları

Mezuna kalmanın tek dezavantajı hayatı bir yıl geriden takip ediyor olmak olacaktır ve bir de siz evde çalışırken üniversiteye giden arkadaşlarınızı izlemek ama merak etmeyin sevmediğiniz bir mesleği yapmaktansa bunlara sadece bir yıl katlanmak daha iyi bir seçenek olsa gerek ve bu farkn kısa sürede kapanacağına emin olabilirsiniz. Eğer bu şartlar sağlanmıyor ve tercih yapmak zorundaysanız içinize en çok sinen ve ben bunu yapabilirim dediğiniz mesleği seçmeye çalışın. Son seçeneğimiz de ne kadar zor görünse de tercih yapıp gittiğiniz üniversitede sınava çalışıp başka bir bölüme geçmek. Tercih artık tamamen size ait.

Editör: TE Bilisim