İŞKUR yaptığı projeler sayesinde engellilere, işsizlere ve şimdi de öğrencilere destek vermeye devam ediyor. Son yapılan proje sayesinde İŞKUR ile üniversite öğrencileri hem sosyal sorumluluk  yapmış oluyor, hem de bir iş deneyimi elde etmiş oluyorlar. Sosyal Çalışma Programı İŞKUR aracılığıyla yapılıyor. Programa aşağıda sıraladığımız şartlara uyabilen herkes başvuruda bulunabilir ve projenin parçası olabilirler.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programına Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Programa Açıköğretim Fakültelerinde okuyan öğrenciler başvuramazlar.

  • 18 yaşını doldurmayan kişiler programa başvuruda bulunamazlar.

  • Yüksek lisans ya da doktora yapan öğrenciler de İŞKUR Sosyal Çalışma Programı'na başvuramazlar.

  • Program yaz aylarını kapsadığından dolayı Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında program kapsamında çalışamayacak olanlar programa başvuramazlar. Haftada 3 gün çalışmanız gerekiyor ve günlük çalışma saati 7,5 saat olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı'nda Hangi İşler Yapılıyor?

Programa başvuran ve başvurusu kabul edilen öğrencilere genellikle restorasyon alanında çalışmalar yaptırılıyor. Onun dışında öğrenciler, kütüphane düzenine de katkı sağlamakla görevlendirebiliyorlar. Genellikle kültürel ve doğa koruma faaliyetleri veriliyor.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı'nda Ödenecek Ücret Ne Kadar?

İŞKUR ödemeleri asgari ücret üzerinden hesaplayacak. Aylık çalışılan gün hesaplanarak asgari ücret üzerinden ücret ödemesi yapılacak. Eğer öğrenci KYK bursu alıyorsa bu bursundan kesinti yapılmayacaktır.