İŞKUR yaptığı yeni programla öğrencilere destek olmayı hedefliyor. Öğrencilere yaz tatilini değerlendirebilecekleri imkanı sunan İŞKUR sayesinde öğrenciler, günlük 67 TL kazanma imkanı elde edecek. Yaz tatilinde sosyal çalışma programlarına katılmak isteyen öğrenciler hem 67 TL kazanacak, hem de öğrencilerin emeklilikleri için sigortaları ödenecek. İŞKUR sosyal çalışma programının detaylarını haberimizde hazırladık.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programının İçeriği Nedir?

İŞKUR aracılığıyla düzenlenen program çerçevesinde öğrenciler haftanın 3 günü sosyal çalışma programlarına katılabilecekler. Geriye kalan haftanın 4 gününde ise; yaz tatillerini dilediklerince değerlendirebilecekler. Programa katılan öğrencilere her gün için 67 TL verilecek. Dolayısıyla bir öğrenci haftalık çalışma süresinde toplamda 201 TL kazanacak. Öğrencilerden günlük 7.5 saat çalışmaları istenecek.

Sosyal çalışma Programı detayları için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programına Katılan Öğrenciler Emekliliklerine Yatırım Yapacaklar!

İŞKUR tarafından düzenlenen sosyal çalışma programına katılan öğrenciler program kapsamında çalışmaya başladıkları andan itibaren sigortalı sayılacaklar. Bu öğrencilerin sigorta primleri İŞKUR tarafından yatırılacak. Ayrıca yatırılan primler emeklilik için gereken çalışma gün sayısından da düşülecek. Dolayısıyla öğrenciler emekliliklerine de yaz dönemi boyunca yatırım yapmış olacaklar. Program süresi yaz boyunca devam edeceğinden 3 aylık süreç içerisinde emeklilik için primleri yatmış olacak.

Zorunlu Stajı Olanlar Dikkat!

İŞKUR yaptığı sosyal çalışma programına bazı sınırlılıklar da getirdi. Eğitimi devam eden öğrencilerin eğer yazın zorunlu stajları varsa; bu öğrenciler sosyal çalışma programına katılamayacaklar. Ayrıca Açıköğretim de okuyan öğrenciler programa katılamıyorlar.