İstihdam olanağı sağlamak ve iş bulma sürecini verimli hale getirmek adına çalışmalarına devam eden İŞKUR, tamamen internet üzerinden kayıt imkanı sunmaktadır. Bu kapsamda İŞKUR'a kayıt olmak isteyen kişilerin yapması gereken tek şey aşağıda bahsi geçen prosedürleri yerine getirmektir.

İŞKUR İŞ ARAYAN KAYIT İŞLEMİ

Adım 1) İŞKUR'a kayıt olmak için ilk olarak https://esube.iskur.gov.tr/UserSignUp.aspx adresine giriş yapılması gerekmektedir. Üyelik sözleşmesi okunmalı ve İŞKUR'a üye olunurken bilinmesi gereken detaylar öğrenilmelidir.

Adım 2) Onaylıyorum butonuna tıklandıktan sonra kişisel bilgilerin doldurulması gerekmektedir. TCKN, AD, SOYAD gibi bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi elzem önem taşımaktadır. Tüm bilgileri doğru şekilde girdikten sonra ileti butonuna tıklanmalıdır.

Adım 3) Bu aşamada kişilerin İŞKUR tarafından bilinmesi gereken iş tecrübelerini, kendisini ve hayatına ilişkin çeşitli bilgileri kayıt etmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin kayıt edilmesinin en önemli nedeni İŞKUR'un kişiye atayacağı kariyer danışmanının en uygun tercihleri yapabilmesini mümkün kılmaktır. Ayrıca bu adımları tamamladıktan sonra CV'de otomatik olarak oluşturulmuş olacaktır.

İŞKUR MÜDÜRLÜKLERİNDEN DE KAYIT OLUNABİLİR

İnternet üzerinden kayıt olmak istemeyen kişilerin en yakın İŞKUR Müdürlüğüne şahsen giderek kayıt işlemlerini tamamlaması mümkündür. Kayıt işlemi sırasında kariyer danışmanı çeşitli formlar verecek ve bunların doldurulmasını isteyecektir.

Editör: TE Bilisim