Günümüzde birçok işlem internet üzerinden yapılabilmekte olup bu işlemler arasında elektrik faturası su faturası ya da doğal gaz sorgulaması yer almakta olup özellikle birçok kişi tarafından en çok kullanılan online işlemler olarak yer almaktadır. Bu noktada İstanbulluların sıklıkla kullandığı işlemlerden biri de İSKİ su faturası sorgulaması olup online olarak ilgili işleme ait borçlarını kolaylıkla bulabilmektedir. Bireyler e-devlet ya da kurumun internet sitesi üzerinden bu sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir.

İSKİ Üzerinden Sorgulama İşlemi

İstanbul’un şebeke suyu dağıtımında görevli olan kurumlardan biri olan İSKİ, abonelerin online olarak fatura sorgulama ve diğer tüm işlemlerini kendi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmesine olanak tanımaktadır. Bu kapsamda https://esube.iski.gov.tr/giris.aspx internet sitesi üzerinden evrak sorgulama sayfasından ilgili faturaya ait borç, abonelik işlemleri hakkında bilgi edinmek mümkündür. Aboneler ayrıca e-devlet üzerinden de borç sorgulaması yapabilmektedir. Burada aboneler T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilmekte olup sisteme üye olmayan aboneler de üye olarak sorgulama yapabilmektedir.

E-devlet Üzerinden Sorgulama Yapma

E-devlet üzerinden İSKİ borç soğulama yapmak isteyen aboneler öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden e-devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile giriş yapmalıdır. Ardından yukarıda yer alan arama sekmesine İSKİ yazıp gelen hizmetler sayfasından borç sorgulama seçeneği tıklanmalıdır. Bu sayede aboneler sorgulama işlemini kısa bir sürede kolaylıkla yapabilmektedir.