Dijital entegrasyona giderek daha fazla önem veren kurumlar yapılan iş başvurularını değerlendirirken sürece en hakim personellerle çalışmak ister. Bu kapsamda çoğu şirketin ortak kullandığı bazı programlar vardır ve bunların bilinmesi, yapılan iş başvurusunda bilindiğinin insan kaynakları uzmanına iletilmesi kişinin bir adım öne çıkmasını sağlar. 

CV'DE BULUNMASI GEREKEN BİLGİSAYAR PROGRAMLARI

Microsoft Office

CV'de bulunması gereken bilgisayar programlarının başında hiç şüphesiz Microsofr Office gelmektedir. Microsofr Office aslında bir programlar topluluğudur ve içerisinde Word, Excel, PowerPoint gibi diğer Microsoft ürünlerini barındırır. Kişiler Microsoft Office programının yanında ayrıca Word, Excel ve PowerPoint bildiğinin bilgisini de verebilir.

Excel programı ayrıca önemlidir, çünkü Excel normalde hesaplanmasının ya da ayıklanmasının saatler alacacağı verileri saniyeler içerisinde işler ve kişinin çalışma verimliliğini ciddi şekilde artırır. İleri seviyede Microsoft Excel bilgisine sahip olmak bilgisayarın gücüyle zor problemleri çözebilmeniz konusunda size fayda sağlayacaktır.

Access

Access en basit haliyle birbirinden farklı yerlerde muhafaza edilen ya da dağınık duran verileri bir araya toplamak ve ilişki kurmak konusunda kişilere fayda sağlar. Bu sayede analiz yapma imkanı verir ve karar verme sürecini kolaylaştırır.

Adobe

Adobe program topluluğu hakkında bilgi sahibi olmanız da iş hayatında sizi bir adıma öne çıkaracaktır. Adobe Photoshop en çok kullanılanı olsa da Adobe İllustrator, AdobeInDesign, Adobe Flash, ActionScript, Free Hand, Adobe Dreamweawer, Coreldraw, 3D Studio Max en çok kullanılan ve iş başvurusunda sizi öne çıkaracak programlar arasında yer alır.

Muhasebe Programları

En sık kullanılan muhasebe programları Eta, Logo, Netsis, Orka, Mikro, Akınsoft ve Asyasoft olarak sıralansa da Paraşüt, Bilsoft, Datasoft gibi son çıkan muhasebe programlarının önemi de giderek artmaktadır. Birbirine benzeyen bu programları bilmeniz işinize ciddi şekilde yarayacaktır.

TÜYO

Bi kuruma iş başvurusu yapmadan önce ilgili kurum tarafından verilen diğer iş ilanlarını ve tam olarak ne iş yaptıklarını anlamaya çalışın. Göndereceğiniz CV'nin insan kaynakları uzmanına tam olarak aradığı kişi olduğunuz izlenimi vermesi gerekir. Diğer iş ilanlarını da insan kaynakları uzmanı hazırladığı için diğer iş ilanlarında aranan çeşitli yetkinlikleri de CV'nize eklemeniz dikkat çekmenizi sağlayabilir. Fakat CV'nizin olabildiğince kısa ve okunaklı olması, sade olması yararınıza olacaktır.

Editör: TE Bilisim