Eczacılar ile eczanelerin hafta sonları ve mesai saatleri dışında işletilmesinde Türk Eczacıları Birliğinde tabi olduğu 2014 tarihli bir yönetmelik uygulanmakta. Eczaneler bu kapsamda, kapalı olsalar dahi kapılarında nöbetçi eczanelerin isimleri adresleri ve telefon numaralarını bulundurmak zorundadırlar.

NÖBETÇİ ECZANELER NE ZAMAN AÇIK OLACAK?

Eczanelerin nöbet sistemi için il sağlık müdürlükleri görevlidirler. İl ve ilçelerde sağlık müdürlüklerinin onayı ile hangi gün, kaç tane o semtte kaç tane eczanenin açık olacağını çalışma saatlerini nöbet tutulup tutulmayacağı gibi konularda yetkilidirler. Bazı yerlerde alış veriş merkezi gibi belirli saatlerde kapalı olmak zorunda olan eczaneler nöbet listesinden muaf tutulurlar.

İL İL ECZANE NÖBET LİSTELERİ NERELERDE YAYIMLANIR?

İl sağlık müdürlüğü tarafından nöbetçi eczanelerin listesi resmi internet sitesi üzerinden düzenli olarak açıklanıyor. Diğer yandan resmi kurumlardan Türk Eczaneciler Birliğine, Emniyet Müdürlüklerine, Garnizon komutanlıklarına Yataklı tedavi hizmeti gören hastanelere, ve bazı kurum ve birimlere bildiriliyor.

ANKARA EYLÜL AYI NÖBETÇİ ECZANELER;

Ankara Eczacı Odası Ankara ilinde ve ilçelerinde nöbetçi bulunan eczaneleri resmi internet sitesi üzerinden düzenli olarak paylaşıyor. Bunun için http://www.aeo.org.tr/NobetModulu/Nobet adresi üzerinden giriş yaparak ilgili ilçeyi seçmek ve arama yapmak yeterli olacaktır.

İSTANBUL EYLÜL NÖBETÇİ ECZANELERİN LİSTESİ;

İstanbul Eczacı Odası resmi internet sitesi üzerinden nöbet listesi için haritalı bir arama ekranı hazırladı ve hangi ilde hangi eczane nöbetçi kalabilecek bu ekrandan rahatlıkla öğrenilebilecek. https://www.istanbuleczaciodasi.org.tr/nobetci-eczane/

İZMİR İL VE İLÇELERDE NÖBETÇİ ECZANELER;

İzmir Eczacı Odası diğer illerde olduğu gibi nöbet tutacak olan eczanenin adı adres bilgileri ve telefon numalarasını https://www.izmireczaciodasi.org.tr/NobetciEczane.asp adresi üzerinden sunmaktadır.

Editör: TE Bilisim