Birçok vatandaşın merak ettiği konular arasında yer alan ve gerek taşınma gerek atama ve benzeri durumlarda ortaya çıkan adres değişikliği halinde ikametgâhın nasıl değişeceği konusu gündemde hep yer almaktadır. Bu konuda özellikle e-devletin yaşamımıza girmesi ve birçok kamuya ait resmi işlemleri online olarak gerçekleştirmeye izin vermesi sebebi ile adres değişikliği konusu da kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. E-devlet üzerinden yapılabilen bu işlemler ile nüfus dairesine gitmeye gerek kalmadan kolay bir şekilde yeni adres beyanı yapılabilmektedir. Rehber yazının devamında detaylar yer almaktadır.

E-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Beyanı

Binlerce kişinin çeşitli nedenlerden dolayı ihtiyaç duyduğu adres değişikliği beyanı için nüfus müdürlüklerinde gerekli işlemler yapılarak halledilmekteydi. Fakat e-devletin kullanım alanının artması ve birçok kamu kurumu işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak tanıması sebebi ile ikametgâh değişimi de oldukça kolay bir hale gelmiş oldu. Bu doğrultuda vatandaşlar e-devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme girerek adres değişikliği yapabilmektedir.

İkametgâh Nasıl Değiştirilir?

E-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra çıkan sayfada arama çubuğuna “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ya da Adres Değişikliği Bildirimi” yazılır. Açılan sayfada Mobil İmza ya da Elektronik İmza ile kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra yeni adres kuruma belirtilir. Bu sayede online olarak adres değişikliği kolaylıkla e-devlet üzerinden yapılmakla birlikte aynı zamanda güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.

Editör: TE Bilisim