Korona virüs salgını nedeni ile duran ekonomik ve sosyal yaşam birçok kişinin mağduriyetine yol açmış bulunuyor. Özellikle bu süreçte işinden atılan ya da işyeri faaliyetleri duran vatandaşlar zorluk yaşamakta olup vatandaşlara destek sağlamak amacı ile hem yerel hem de merkezi yardımlar verilmeye başlamaktadır. Bu süreçte yardım desteği sağlayan kurumlardan biri de belediyelerdir. Türkiye genelinde binlerce belediye dar gelirli ve ekonomik sıkıntı çeken ailelere farklı yardımlarda bulunuyor. İBB tarafından da bu kapsamda sağlanan desteklerden biri yardım kolisi olup ilgili destekten yararlanmak isteyenler için detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İBB tarafından sağlanan yardım kolisi desteğinden yararlanmak isteyenler online olarak ya da telefon üzerinden başvuru yapabilmektedir. Telefon üzerinden başvuru yapmak isteyenler Alo 153 numaralı hattı arayarak, yardım kolisi başvurusunda bulunarak, işlemi tamamlamış oluyor. İnternet üzerinden başvuru yapmak isteyenler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirmektedir.

Bu adres üzerinden T.C. kimlik numarası, as soyad, uyruk, ülke, yasal statü, adres bilgileri, iletişim bilgileri, medeni ve maddi durum ve aile gelir durumu gibi birtakım bilgilerin girilmesi ile birlikte başvur seçeneğine tıklanır. Bu aşamadan sonra adayların başvuruları değerlendirilmek üzere alınmaktadır.

Başvuru Sorgulama

İlgili yardım kolisi başvurusu yapan adaylar aynı zamanda aynı siteden başvuru süreçlerini inceleyebilmektedir. Başvurunun sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenmek isteyenler ise https://haberport.com/yasam/ibb-yardim-kolisi-basvurusu-ibb-sosyal-yardim-basvurusu-h36569.htmlkimlik numarası ve doğum tarihi le sorgulama yapabilmektedir.

Yardım Kolisi Neleri Kapsıyor?

Ramazan ayının da içinde olduğumuz şu günlerde yardım kolisi içerisinde vatandaşlara 1 kg Nohut 3 Paket Makarna 1 litre Ayçiçek Yağı, 1 kg Bulgur, 1 kg Mercimek 48'lik Demlik Poşet Çay, 1’er Paket Gofret, Helva ve Bisküvi, 1 Kavanoz Salça, 500 Gr. Zeytin ve 1 kg Un, Tuz ve Şeker verilmektedir.

Editör: TE Bilisim