Hükümlüler için Meslek Edindirme Kurslarına Katılım Şartları Nelerdir?

Hapishanede ceza çekmekte olan ve bir yandan da hapisten çıktıktan sonra işsiz kalmak istemeyen mahkumlar için İŞKUR proje yapıyor. Yapılan proje kapsamında hükümlülere meslek edindirme kursları veriliyor. Üstelik bu kurslar kapsamında hükümlülere parasal yardımlar da yapılıyor. Tabi bunun için bazı şartları karşılamak gerekiyor. İşte şartlar:

  • Programa katılmak isteyen hükümlünün, tahliye günü belli olmalı. Tahliye gününe 3 yıldan daha az süre olan hükümlüler Adalet Bakanlığı aracılığıyla kurslara başvuruda bulunabilirler. Böylece 3 yıl sonra cezaevinden çıkıp kısa sürede çalışma hayatına girişi kolay hale gelecektir. Eğer hükümlünün 3 yıldan daha fazla süresi varsa; bu durumda 3 yıllık süreci bekleyerek programa başvurabilir. Program uzun süredir olduğu için zamanla kısıtlı değildir.

  • Hükümlünün yaşı bu noktada önem taşımaktadır. 15 yaşından küçük çocuk hükümlüler için bu programa katılabilme imkanı yoktur.

  • Hükümlü aynı zamanda daha öncesinde emekli olmamalıdır. Hem emekli olup, hem de hükümlü olanlar bu programa başvuramazlar.

Hükümlüler için Meslek Edindirme Kursları Kaç Gündür?

Hükümlülere yönelik açılan kurslarda kursa devamlılık zorunluluğu vardır. Kursun süresi ise; 160 gündür. Bu sürece hafta sonu, bayram ve resmi tatiller dahil değildir. Hükümlü totalde 160 gün katılım göstermelidir. Kursların günlük eğitim süresi ise; 5 ile 8 saat arasında değişiklik göstermektedir.

Kursa katılanlara para yardımı da yapılıyor. Para yardımıyla ilgili detaylı bilgi almak için konumuzu ziyaret edebilirsiniz. Hükümlülere Meslek Edindirme Kursunda Para Yardımı