Bilindiği üzere teknolojik faaliyet sayesin de herkesin sahip olduğu bir hat muhakkak vardır. Bunlar Vodefone, Turkcell ve ya da Türk Telekom olabilir herkes bir tanesine bağlı kalmıyor. Sürekli bu hatlar arasın da git gel yapan bir kesim de mevcuttur tabi.

Bu hatlar nasıl açılıyor veyahut da kapanıyor bunlar incelenerek GPRS sürekliduyulan ve bu konunun ilgi merkezin de olan bir durumdur.O yüzden evvela GPRS sistemini detaylı bir anlatımla sizlere bu haber de detaylı bir şekil de anlatıyoruz.

GPRS Teknoloji Olarak Nedir Ve Şebekelerle Bağlantısı Nasıl ?

Bu sistem telefonlar da ki şebekeleri bağlı olarak kullanıcıların İnternete erişimini sağlayan bir teknolojidir. Veri uygulamalarına erişim sağlamak için GPRS ye ihtiyaç duyulmaktadır. Çok eski süredir var olan bu sistem çağa ayak uydurarak güncellemeler ve geliştirmeler ile şuan 2G şebeke sistemi ile çalışmaktadır olan telefonlar da Eri iletişimi sağlar.

Telefonlar da bağlı olmuş bulundukları şebekelerleinternetin bağlantısını ve hızını GPRS sistemi sağlamaktadır.Şuan mevcut olan bu GPRS sistemi sadece bu çağa değil gelecek nesillere de hücresel ağların verimliliğini sağlamak için çalışmaktadır. BU sistemin en büyük aktivasyonu ise tam zamanlı veri iletimi anlayışını savunuyor ve sürdürüyor olmasıdır.

Turkcell Türk Telekom ve Vodefone Gibi Şebeke Ağlarında GPRS Nasıl Açılıyor Ve Ya Kapatılıyor?

GPRS kullanmak isteyen şahısların telefonları da yazılımları bu özelliğe uygun olmasından geçmektedir. Bu sistemin doğrultusun da akıllı telefonlar hayatımıza giriş yapmış ve şuan bu telefonlar da 56K hızın da internet kullanıla bilmektedir. Hem hızlı hem de ekonomik bir sistem olan GPRS’yi Turkcell, turk Telekom ve Vodefone un tercih sebepleri haline gelmiştir.

Telefonlar da bulunan internet ayarlarından GPRS açılır ve ya da kapatılmaktadır. BU ayarlar da oturum modu ,Gprs bağlantısı, İp adresi,oturum türü ve kullanıcı adi ile şifreler bulunmaktadır. Ve eğer bu işlemler size karışık geliyor ise kullandığınız şebekenin müşteri hizmetlerini arayarak bu konuda destek alabilir ve daha hızlı kullanım aşamasına geçebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim