Veri kullanım ve paylaşımıyla ilgili caydırıcı hukuki cezalar yürürlüğe girmeden önce birçok kişi ve kurum sahip olduğu telefon numarası listesini farklı kişi ve kurumlara satmakta ya da reklam amaçlı kiralamaktaydı. Bu kapsamda çeşitli kişi ve kurumlarla telefon numarası paylaşılan kişilerin telefon numarası gizli numaralar üzerinden reklam kampanyalarına maruz kalmaya dahi başladı.

Bu açıdan operatörlerde kişilere telefon numaralarının gizli numaralar üzerinden aranamamasını sağlama imkanı verdi. Telefon numarasını gizli numaradan yapılan aramalara kapatmak isteyen kişiler operatörlerini arayarak ya da operatörlerinin uygulamalarını akıllı telefonlarına indirerek gizli numaradan yapılan aramaları otomatik olarak engelleyebilir.

Faturadan Gizli Numara Öğrenme

Nadiren de olsa kişiler telefon faturası kesildikten sonra fatura detayları içerisinden kendilerini gizli numaradan arayan kişilerin cep telefonu numaralarını görme imkanına sahip olabiliyor. Bu açıdan yapılması gereken ilk şey fatura detaylarını incelemek ve gizli numaradan yapılan arama tarihine ilişkin fatura detay bilgilerini incelemek.

Savcılıktan Gizli Numara Öğrenme

Eğer arayan kişi tehdit oluşturuyorsa ya da rahatsızlık veriyorsa, savcılığa dilekçe yazarak arayan kişinin telefon numarasını öğrenebilir ve hatta kişi hakkında soruşturma açılmasını sağlayabilirsiniz. 

TURKCELL Gizli Numara Öğrenme

Turkcell müşterileri gizli numarayı öğrenmek için fatura detaylarına erişip burada ilgili aramanın görünüp görünmediğine bakabilir. Turkcell'in ayrıca sunduğu farklı bir gizli numara öğrenme servisi bulunmamaktadır.

Turkcell gibi Vodafone ve TTNET müşterileri de fatura detayları üzerinden gizli numara kontrolü yapabilir. 

Eğer fatura detayı üzerinden gizli numarayı öğrenemezseniz yapabileceğiniz tek şey savcılığa gitmektir.