Günümüzde internetin kullanım alanının artması ile birlikte başta kamı kurum ve kuruluşlarına olmak üzere birçok firmaya yapılacak olan işlemler online olarak yapılabilmektedir. Özelikle bankalar aracılığı ile fatura ödemesi yapılması, kurumların internet sitesi üzerinden borç sorgulama gibi birçok işlem internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda elektrik, doğal gaz ya da su faturası sorgulama ve borç ödeme vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih edilen işlemler arasında yer almaktadır. Gediz Elektrik olarak ise elektrik faturası sorgulama da bu işlemlerden biridir.

Elektrik Faturası Nasıl Sorgulanır?

İlgili aya ait Gediz Elektrik fatura borcunu merak eden vatandaşlar kurumun internet sitesinden bu sorgulamayı kolaylıkla yapabilmektedir. Bu kapsamda https://www.gediz.com/tr/HizliBorcSorgulama internet sitesi üzerinden sözleşme hesap numarası kullanarak ilgili aya ait borcu öğrenmek oldukça kolaydır.

Yukarıda yer alan hızlı borç sorgulama sekmesi üzerinden sözleşme hesap numarası girilerek sorgulama yapılmakta ve en güncel ya da ödenmeyen faturalar buradan listelenmektedir.

Online Borç Ödeme Yapma

İlgili Gediz Elektik borç ödeme için kurum sitesinden ödeme yapılmamakta olup ödeme yapmak için bankaların internet mobil şube bankacılığı kullanılarak ödeme yapılmakta olup ATM ve diğer aracı kurumlar ile ödeme işlemi gerçekleştirilmektedir. Özellikle bankacılık işlemleri çerçevesinde ödeme yapmak için mobil ya da internet bankacılığında fatura ödeme, elektrik faturası ödeme sekmesinden fatura numarası ve abone no girilerek ödeme gerçekleştirilir.

Editör: TE Bilisim