Üniversite sınavından alınan puanların açıklanması ile öğrencilerde hangi bölümü yazacaklarının telaşı başlamış ve bazı bölümleri merak olayı başlamış oldu. Bu bölümler arasından Felsefe bölümü son zamanlar da en çok merak edilen bölümler arasında yer almaktadır. Felsefe Bölümü İş İmkanları Nedir? Felsefe Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Sorularının yanıtları öğrenciler açısından oldukça önem arz eden bir konu olmaktadır. Bu soruları ayrıntılı olarak cevaplamak gerekir ise;

Felsefe Bölümü Sadece Öğretmenlik Mi Yapar?

Felsefe bölümünden mezun olanların en çok yaptıkları iş öğretmenliktir. Lise düzeyinde Felsefe dersinin bulunması dolayısı ile bu bölüm mezunları bu derslere girmektedirler. Bu saygın mesleğin yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde ülkemizin dört bir yanında yerel yönetimlerde özellikle aile danışmanı olarak görev yapmaktadırlar. Bunun dışında etik kurullarında, özel eğitim kurumlarında, Bilim sanat merkezlerinde, çok daha etkin bir şekilde çalışmaktadırlar. Felsefe bölümü iş imkanı nedir? Tarzında sorulan bir soruya çok daha uzun bir şekilde de cevap vermek mümkündür. Bu bölüm çalışma açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Felsefe Bölümü Mezunları Neden Fazla İş İmkanlarına Sahiptir?

Felsefe bölümü birçok öğrencinin hayalini süsleyen bir bölüm olma özelliğini korumaktadır. Bu bölüm sonunda mezun olan öğrenciler birçok alanda kaliteli işler yapabilmektedirler. Bu işlerin bir kısmı devlet dairelerinde olabildiği gibi bir kısmı da özel sektör alanındadır. Kamu da veya özel sektörde danışmanlık yapabildikleri gibi, araştırma kurumlarında, düşünce kuruluşlarında çalışma imkanı bulabilirler. Felsefe Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Sorusunun cevabının bu kadar kapsamlı olmasının sebebi bölümün kapsamının oldukça geniş olması ve bölümde okutulan derslerin birçok çalışma hayatını kapsıyor olmasındandır.